Rukomet na pijesku: Hrvatski seniori zlatni na Mediteranskim igrama na pijesku u Grčkoj

537
Photocredit: Jozo Čabraja / Kolektiff Images

Fantastične vijesti stižu iz Grčke! Hrvatska muška seniorska reprezentacija u rukometu na pijesku, osvojila je zlatno odličje na Mediteranskim igrama na pijesku, dok su hrvatske pjeskašice natjecanje u Heraklionu završile na 6. mjestu.

Seniori su natjecanje započeli s pobjedom protiv Cipra, a zatim i Kosova te Italije što im je donijelo plasman među osam najboljih momčadi. Na putu od četvrtfinala do najvišeg postolja, naši pjeskaši nadigrali su Maroko, Cipar i Italiju za veliko slavlje i novu medalju u bogatoj pjeskaškoj riznici odličja.

Pjeskašice su pak, u prvom dijelu natjecanja upisale poraze od Portugala, Italije i Španjolske te dvije pobjede: protiv Tunisa i Cipra. U borbi za plasman od 5. – 7. mjesta, uslijedile su pobjede protiv Grčke i Tunisa, odnosno poraz od Cipra za konačno 6. mjesto.

Dodajmo i da su hrvatski suci Dario Rupčić i Ivica Botinčan sudili finale u ženskoj konkurenciji. Zlatnu medalju osvojila je reprezentacija Španjolske koja je u finalu slavila protiv domaćina Grčke, dok bronca ide u Portugal. U muškoj konkurenciji, Hrvatska je zlatna, Italija srebrna, a Španjolska brončana.

Popis hrvatske ženske seniorske reprezentacije u rukometu na pijesku:

 1. Haramina Anja
 2. Brdovčak Barbara
 3. Perić Valentina
 4. Miholić Lara
 5. Žužić Nela
 6. Kapetanović Leonarda
 7. Bošnjak Mia
 8. Vojnović Nika
 9. Lesac Lucia
 10. Perenčević Vanja

Popis hrvatske muške seniorske reprezentacije u rukometu na pijesku:

 1. Jurić Ivan
 2. Lučić Sebastian
 3. Lauš Tomislav
 4. Mlinarić Filip
 5. Cvjetičanin Fran
 6. Fabek Antonio
 7. Jakeljić Matej
 8. Babić Stjepan
 9. Klarić Noa
 10. Terihaj Jan

Čestitamo našim zlatnim pjeskašima i jako dobrim pjeskašicama na još jednom uspješnom nastupu na međunarodnim pjeskaškim terenima!

 

Prethodni članakHrvatske rukometašice ponovno u akciji! | Sažetak 1. kola | 1. HRL Žene
Sljedeći članakEHF Kongres: Delegacija HRS – a u Baselu