Machineseeker EHF Liga prvaka: Zagreb bez bodova na otvaranju sezone

245

Rukometaši Zagreba otvorili su novu sezonu Machineseeker EHF Lige prvaka protiv njemačkog prvaka Kiela, predvođenog hrvatskim kapetanom Domagojem Duvnjakom. U “Areni Zagreb“, njemački prvak bio je bolji od hrvatskog prvaka s rezultatom 23:30.

Početni sastav Zagreba izgledao je ovako: na vratima Matej Mandić, vanjska linija: Aleks Kavčić na sredini, desno Luka Lovre Klarica i Miloš Kos lijevo. Na krilima dvije legende, desno Ivan Čupić, lijevo Timur Dibirov. Crtu je držao Matic Suholežnik. U obrani jedna izmjena, umjesto Kosa, Jakov Gojun.

Prvi pogodak u novoj sezoni Lige prvaka, Zagreb je postigao u 3. minuti iz sedmerca, a realizirao ga je Ivan Čupić. I tu kao da je domaćin stao. Kiel je jurio na obje strane terena, obrana Zagreba bila je slaba, napad brzoplet bez prave ideje za realizaciju. Već u prvih 10. minuta, njemački prvak imao je +5 (2:7). Trener Zagrebaša Slavko Goluža bio je primoran tražiti minutu predaha, ne bi li konsolidirao redove svoje momčadi, što mu nažalost, nije pošlo za rukom. Kiel je nastavio puniti mrežu Zagreba koji nikako nije imao odgovor na igru njemačkog prvaka. U 18. minuti bilo je 5:14.

Uslijedilo je zatim nekoliko promjena među Zagrebašima. Ušli su Karpo Sirotić, Yoel Cuni Morales i Adin Faljić, napadačke minute dobio je i Zvonimir Srna. Igra Zagreba se donekle ubrzala, ali i dalje je bilo tehničkih pogrešaka, stativa ili bi se na vratima Kiela “ispriječio“ izrazito raspoloženi Tomasz Mrkva koji je upisao sedam obrana. Nekoliko intervencija upisao je i Matej Mandić. Na trenutke u prvom dijelu, Zagreb je igrao zadovoljavajuće, ali to mu nije bilo dovoljno da uhvati priključak za Kielom. Nakon prvih 30. minuta, rezultat je bio 9:16.

U nastavak dvoboja, gosti su ponovno bolje ušli, s dva pogotka u nizu. U 33. minuti uslijedio je prekršaj Niklasa Ekberga nad Srnom, zaradio je crveni karton i za njega je utakmica završila. Na vrata Zagrebaša koji su promijenili obranu 6-0 u 5-1, stao je Aljaž Panjtar i u 42. minuti, Zagreb je bio na -6 (16:22). Dalje od toga nije mogao sve do 53. minute i rezultata 21:26. Imao je Zagreb još nekoliko prilika za smanjiti zaostatak, ali Mrkva je bio neumoljiv, baš kao i lopte koje su se u napadu Kiela, nakon obrana Panjtara, ne(s)pretno odbijale gostima u ruke. Konačan rezultat 23:30.

Prvo ime kod domaćina Timur Dibirov s četiri pogotka. Kiel je predvodio Patrick Wiencek s osam zgoditaka, a dva je dodao i Domagoj Duvnjak. Tomasz Mrkva pak, upisao je 12 obrana.

Sljedeću utakmicu Lige prvaka, Zagreb će igrati u četvrtak, 21. rujna 2023. godine u 18:45h u Parizu, u gostima kod PSG – a.

MACHINESEEKER EHF LIGA PRVAKA: 1. KOLO
ZAGREB – KIEL 23:30

Prethodni članakEHF Kongres: Delegacija HRS – a u Baselu
Sljedeći članak1. HRL Žene: Podravka testira novog prvoligaša, Lokomotiva pak, snagu Osijeka