“Vrtko“: Pozitivne impresije u Virovitici i porast interesa za sudjelovanjem u projektu

266

Masterplan projekt Europske rukometne federacije (EHF – a) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS – a), “Rukomet u vrtićima – Vrtko”, kao da je izazvao pravu malu revoluciju u našem sportu. Tome svjedoči i izniman interes klubova, vrtića i gradova diljem Lijepe naše koji su prepoznali vrijednost ovog razvojnog projekta. Virovitica je jedan od šest gradova koji su u prvoj fazi realizacije, potpisali ugovor o provedbi projekta koji je odjeknuo u toj sredini. 

Početkom ove godine, “Vrtko“ je stigao u DV Cvrčak Virovitica na opće oduševljenje predškolaca. Do kraja školske godine kroz projekt je prošlo preko 130 djece, a početkom rujna projektu se pridružilo još toliko mališana polaznika DV Cvrčak. To je bio dobar znak da se projekt proširi i na neki drugi vrtić te da zajednički poboljšamo fizičku aktivnost djece, odnosno približimo rukometnu igru djeci od vrtićke dobi pa na dalje.

“Odlučili smo da je vrijeme da projekt proširimo i na druge vrtiće jer je odaziv, ali i interes djece velik. Odluka je pala na DV Suhopolje koji nas je dočekao raširenih ruku. Ravnateljica Valeria Toth prepoznala je naš rad i s oduševljenjem prihvatila novu aktivnost u vrtiću. To je bio jasan znak da radimo nešto dobro i kvalitetno za našu djecu. Svakako je u planu i dodatno širenje projekta jer je interes stvarno velik“, rekao je Ivan Hajmaši, predsjednik ŽRK 1234 Virovitica.

U sklopu DV Suhopolje postoje dvije mješovite skupine djece od 4 do 7 godina što dovodi do još 50 djece koja su korisnici ovog projekta.

“Izuzetno smo zadovoljni sa suradnjom koju smo ostvarili sa ŽRK 1234 Virovitica. Sva djeca se vesele ovom druženju, jer im ono omogućava nove i drugačije doživljaje u vrtiću. Smatramo ovaj projekt hvalevrijednim, njime se proširuju dječji vidici u smjeru poticanja ljubavi prema sportskim aktivnostima, fairplayu i stvara se navika bavljenja sportom. Tko zna, možda odgajamo buduće vrhunske sportaše“, ističe Valeria Toth, ravnateljica DV Suhopolje.

Podršku je pružio i načelnik Općine Suhopolje Goran Doležal. “Ovaj projekt donijeti će veliku korist djeci koja polaze naš vrtić jer smatramo da je odlična prilika da se djeca okušaju u sportu i razvijaju u zdravom okruženju. Aktivnosti koje se provode u sklopu projekta izvrstan su način da se djeca počnu baviti sportom, stoga zahvaljujemo HRS-u i ŽRK 1234 Virovitica što su nas uključili u ovaj hvalevrijedan projekt. Veselimo se svakoj budućoj suradnji i ovakvim projektima koji donose bolje sutra za našu djecu, ali i cijelu zajednicu“, zaključio je Doležal.

Zadovoljstvo nam je i neopisiva sreća što projekt bilježi ovakve iznimne rezultate te ćemo i dalje nastaviti surađivati s klubovima, gradovima i vrtićima diljem Lijepe naše za dobrobit i bolju budućnost djece i novih rukometnih generacija!

Prethodni članakPaket24 Premijer liga: Slavonski i zagrebački okršaji u prvom planu
Sljedeći članak1. HRL Žene: Podravka Vegeti derbi kola, Lokomotiva mirno kroz Varaždin