“Vrtko“: Na putu prema Gospiću

172

Hrvatski rukometni savez u partnerstvu s Europskom rukometnom federacijom (EHF), prvi je od svih rukometnih saveza u Europi krenuo s projektom „Rukomet u vrtićima – Vrtko“. Kroz projekt popularnog naziva „Vrtko“, djecu se nastoji upoznati s rukometom od najranije dobi kako bi ga približili najmlađim generacijama koje će sutra postati aktivni sudionici i ljubitelji ovog divnog sporta. 

U tijeku su inspekcije gradova, vrtića i klubova koji su predali potpunu dokumentaciju za sudjelovanje u drugoj fazi realizacije projekta “Vrtko“. Jedan od klubova je i rukometni klub “Gospić“, koji već godinama surađuje s vrtićima uže i šire okolice Gospića te radi s predškolcima, a ovim bi se projektom napravio i korak dalje.

Naime, u suradnji s Gradom Gospićem i Dječjim vrtićem „Pahuljica“ klub je predao prijavu za Masterplan za razvoj rukometa od vrtićke dobi i uspješno prošao prvi krug prijava te se time Grad Gospić našao među devet gradova u Hrvatskoj.

U ponedjeljak, 23. listopada 2023. godine, voditeljica projekta, dr.sc. Lidija Bojić – Ćaćić stigla je u radni posjet Gospiću. U gradskoj upravi se sastala s pročelnicom gospođom Ivanom Kaleb Asić i predstavnicima Rukometnog kluba „Gospić“ Josipom Milković i Vanjom Antićem. Pročelnica je izrazila svoju punu podršku provedbi ovog, kako za klub tako i za Grad Gospić, važnog projekta. Nakon sastanka s pročelnicom održana je inspekcija prostora u kojem bi se projekt „Vrtko“ održavao. Dječji vrtić „Pahuljica“ i ravnateljica Snježana Biškupović također su izrazili svoje zadovoljstvo novim sadržajem za one najmlađe i vizijom samog projekta koja podržava fizičku aktivnost i razvoj sportskih navika.

Zahvaljujemo na lijepom gostoprimstvu i interesu za “Vrtka“!

Prethodni članak1. HRL Žene: Druga pobjeda Dugog Sela ’55
Sljedeći članakMachineseeker EHF Liga prvaka: Skup poraz Zagreba