“Vrtko“: Pula sljedeća postaja inspekcije

122

U sklopu inspekcije za sudjelovanje u drugoj godini realizacije Masterplan projekta Europske rukometne federacije (EHF – a) i Hrvatskog rukometnog saveza (HRS – a), a koju provodi voditeljica projekta dr. sc. Lidija Bojić – Ćaćić, “Vrtko“ je stigao u Pulu.

U tijeku inspekcije u Puli, održan je sastanak voditeljice projekta dr. sc. Bojić – Ćaćić, s gradonačelnikom Grada Pula-Pola Filipom Zoričićem, pročelnicom Upravnog odjela za društvene djelatnosti, mlade i sport Ivanom Sokolov, Želimirom Popovićem i trenericama Petrom Radolović i Alenkom Vučinić iz Ženskog rukometnog kluba Arena te pedagoginjom Dječjeg vrtića Pula Lorijanom Knapić.

Nakon radnog sastanka, obišli su se vrtići i sportske dvorane zajedno s predstavnicima vrtića. Hrvatski rukometni savez će nakon provedene inspekcije i izvješća odrediti šest gradova koji zadovoljavaju kriterije da budu dio projekta.

Gradonačelnik Filip Zoričić je u ime Grada Pule dao podršku projektu i iskazao spremnost i interes za sudjelovanjem u projektu koji bi donio višestruke benefite djeci, zajednici i gradu Puli.

Namjena projekta „Rukomet u vrtiću“-Vrtko je poboljšati fizičku aktivnost djece, približiti im rukometnu igru i sport općenito, povezati vrtiće s klubovima te da se projekt nastavi i u nižim razredima osnovnih škola. Odgojitelji će proći edukacije u trajanje od 22 sata nakon čega dobivaju licencu. Program je prilagođen djeci i njihovoj dobi, inkluzivan je te uključuje zajedničko treniranje djece oba spola. Vrtiću koji uđe u projekt dobiva besplatno kompletnu opremu.

Ukoliko Pula bude odabrana kao jedan od šest gradova, projekt bi u Puli provodili educirani treneri Ženskog rukometnog kluba Arena i odgojiteljice Dječjeg vrtića Pula.

Hvala divnim ljudima u Puli na interesu za “Vrtka“!

Prethodni članakMachineseeker EHF Liga prvaka: Skup poraz Zagreba
Sljedeći članak1. HRL Žene: Tko će ostati najbliži vodećoj Podravka Vegeti?