EHF Europska liga: S novim porazom, Nexe završilo europsku sezonu

185
Photocredit: RK Nexe

Rukometaši Nexea poraženi su u uzvratnom susretu osmine finala EHF Europske lige od Rhein-Neckar Lowena 31:29 i tako su se oprostili od Europe za ovu sezonu. Podsjećamo, njemački predstavnik slavio je u Našicama prije tjedan dana u prvom susretu s pet pogodaka razlike, 19:24.

Vrlo dobro prvo poluvrijeme odigrali su Našičani. Doduše, početak je bio malo nesiguran, jer je RN Lowen praktički svaki svoj napad završavao pogotkom. Posebno mnogo problema zadavali su Nexeu brzim centrom. Od sredine prvoga dijela, a domaćin je tada imao plus tri, sve se polako mijenja.

Veselin Vujović napokon je u brojnim rotacijama pronašao dobitnu kombinaciju u napadu s Lukom Moslavcem i mladim Ognjenom Cenićem koji je dramatično ubrzao protok lopte te odličnim Morenom Carem koji je u kratkom roku skupio šest obrana. Nexe je  tako u 26. minuti drugi put stiglo do izjednačenja 13:13. I ne samo to, uskoro su i poveli 13:14. Da je bilo samo malo više koncentracije i mirnoće u završnici, mogli su na predah otići i s tri razlike. No, domaćin je na 14:16 najprije blokirao jedan pokušaj Našičana pa u kontri izborio sedmerac i isključenje. To su naravno pretvorili u pogodak (15:16). A da jedna nesreća ne dolazi sama, pokazao je sljedeći napad. Gosti su se ponovno spetljali i tri sekunde prije isteka vremena bacili loptu u out. Nijemci i to iskoristili i na kraju na poluvrijeme otišli s izjednačenjem, 16:16. A realno su trebali biti na minus tri. Bila je to savršena prilika da ih se malo uzdrma i možda u nastavku pokuša šokirati. Nažalost, Nexe i pored ogromnog broja iskusnih igrača to nije prepoznalo i iskoristilo i vratilo je domaćina u igru.

Desetak minuta u nastavku gledali smo igru pogodak za pogodak. Onda Nexe uspijeva pobjeći na dva razlike 20:22. Bila je to 41. minuta, idealno vrijeme da se pokuša napraviti čudo. No, kao i u prvom dijelu gosti kao da su se uplašili te prilike. Stali su i promašili dva sedmerca, dva zicera i napravili još nekoliko tehničkih pogrešaka te dopustili domaćinu da napravi seriju od 6:0 i riješi utakmicu. “Crna rupa“ Nexea potrajala je nepunih osam minuta.

Sve ostalo do kraja bilo je rutinsko odrađivanje posla za RN Lowen. Završilo je 31:29, a to znači da RN Lowen ide u četvrtfinale i igrat će protiv Sportinga, a Nexe završava svoj europski put. Sa sedam pogodaka iz sedam pokušaja sjajan je redovima Nexea bio Marko Bezjak. Sedam je dao i Predrag Vejin, ali je za to trebao 11 lopti. Fenomenalnu večer imali su vratari Nexe-a, ali momčad to nije iskoristila. Moreno Car je skupio 11, a Dominik Kuzmanović šest obrana. Kod domaćina  prvo ime Jannik Kohlbacher s osam pogodaka.

Čak tri njemačke momčadi nalaze se u četvrtfinalu EHF Europskog kupa. Fuchse Berlin će igrati protiv Nantesa. Flensburg je dočekao IK Savehof. RN Lowen ide na Sporting, a bukureštanski Dinamo će do završnice toga natjecanja pokušati doći preko Skjerna.

EHF EUROPSKA LIGA: OSMINA FINALA
BJERINGBRO/SILKEBORG – DINAMO BUKUREŠT 24:27 (34:37)
SAVEHOF – HANNOVER -BURGDORF 34:25 (30:34)
FUCHSE BERLIN – KADETTEN SCHAFFHAUSEN 34:28 (32:28)
RN LOWEN – NEXE 31:29 (24:19)

 

 

Prethodni članak“Obrana će biti naš forte za pobjedu protiv Grčke“ | Obrvan & Mičijević | Kvalifikacije za EURO 2024
Sljedeći članakPoziv na radionicu “Respect Your Talent” za osoblje i trenere saveza koji rade s YAC nacionalnim timovima (15-20 godina)