Seniori: Delegacija HRS-a posjetila hrvatsko veleposlanstvo u Oslu

92

Slobodan dan na Gjensidige kupu, na kojem ovaj vikend nastupa hrvatska muška seniorska reprezentacija, delegacija Hrvatskog rukometnog saveza iskoristila je za posjet Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Norveškoj. U delegaciji su bili direktor nacionalnih selekcija Ivica Udovičić, trener reprezentacije Denis Špoljarić, team manager Ivica Maraš i igrači Filip Ivić, Dominik Kuzmanović i Fran Mileta. 

U kratkom, vrlo srdačnom i toplom razgovoru izvanredna i opunomoćena veleposlanica RH mr.sc Andrea Gustović – Ercegovac, zahvalila se delegaciji HRS-a na dolasku i poželjela puno uspjeha reprezentaciji na ovom turniru.

„Sport je jako mnogo učinio za promociju i prepoznavanje Hrvatske u svijetu, posebno u ratnim i poslijeratnim godinama. Nema ništa ljepše nego dobiti mogućnost da predstavljaš svoju zemlju. I zbog toga sam sigurna da ste jako ponosni svaki put kada obučete dres. Norveška je zemlja koja puno ulaže u spor , i od nje možemo mnogo toga naučiti. Za nekoliko mjeseci zajedno organiziramo Svjetsko prvenstvo s Danskom i Norveškom. Oslo je domaćin finalnog vikenda i želim vam da budete dio toga, jer bi to značilo da se borite za medalje“, rekla je veleposlanica mr.sc Andrea Gustović – Ercegovac.  

U ime HRS-a i hrvatske rukometne reprezentacije zahvalio se direktor nacionalnih selekcija Ivica Udovičić. Uz prigodni dres Veleposlanstvu RH, riječi zahvale i prigodni poklon, upućeni su i Hrvatskoj zajednici u Norveškoj, posebno Ivanu Turkalju koji je uložio puno truda i vremena da do ovog susreta dođe. I on, kao i mnogi drugi Hrvati bili su jučer na tribinama Jordal Amfi dvorane u Oslu. A bit će i sljedećih dana, da svojim navijanjem pomognu našim dečkima da budu što bolji i osjećaju se što ugodnije.

Prethodni članak47. Seminar trenera – Predstavljanje predavača: Dagur Sigurdsson
Sljedeći članakMlađi kadeti: Poraz od Francuske neće pokvariti dojam prije finala