1. HRL Žene: Osječko slavlje u Labinu

470

U jedinom subotnjem susretu 26. kola 1. hrvatske rukometne lige za žene, Osijek je pobijedio Rudar u Labinu 26:32. Tako su Osječanke s tri pobjede u tri posljednja nastupa stigle do 8. mjesta. Rudar je pak, svoju povratničku sezonu završio na 10. mjestu.

Bio je to susret za prestiž, jer su oba kluba i prije njega, imala osiguran ostanak. Nakon početnih 2:0 i 3:1 domaćina, Osijek preuzima kontrolu nad rezultatom i u 14. minuti ima dva pogotka viška (4:6). I tu prednost od pogotka ili dva uspijeva sačuvati do poluvremena. Pri odlasku u svlačionicu rezultat je bio 11:13.

Jedno kratko vrijeme u nastavku, Rudar je držao priključak, nekoliko puta dolazio na minus jedan i onda, dopustio gošćama seriju od tri pogotka za redom i vodstvo od 15:19. Osam minuta kasnije, ta je razlika narasla za još dva pogotka više, a to znači da je pitanje pobjednika bilo riješeno. Doduše, Labinjanke se nisu predale. Dapače. Nekoliko puta bile su na četiri pogotka zaostatka, ali bolje od toga nisu mogle. Osijek je imao odlično raspoloženu Katarinu Borac koja je skupila 12 obrana. Sjajna Lea Hren dala je devet pogodaka. Pet je dodala Petra Frančić. Kod domaćina po šest pogodaka Nataše Miočinović i Ane Jajčević.

Sutra se igraju dva preostala susreta 26. kola nakon kojih ćemo znati tko uz ŽARK Split napušta ligu.

1. HRL ŽENE: 26. KOLO
RUDAR – OSIJEK 26:32

Prethodni članakRukometna reprezentacija gluhih: Šesti put europski prvaci
Sljedeći članak47. Seminar trenera – Predstavljanje predavača: Luka Panza