Završnica 1. HRL U15 (Ž): Poznati svi polufinalisti, sutra zadnji dan

1332
Podravka vs Sesvete, Završnica 1. HRL U15, 2024, dvorana Veli Jože, Poreč, Hrvatska, 25.05.2024, Mandatory Credit © Grega Valančič / kolektiff

Treći i pretposljednji dan Završnice za rukometašice do 15 godina (2008./09. godište i mlađe) započeo je utakmicama osmine finala. U borbu za četvrtfinale išlo je osam ekipa koje su nastup u skupinama završile na drugom i trećem mjestu. Pobjednike su u popodnevnim susretima u četvrtfinalu čekale pobjedničke ekipe svake skupine. Osim tih susreta, treći dan bio je rezerviran i za utakmice za plasman, a evo kako je protekao.

OSMINA FINALA:
Utakmice osmine finala bile su prve na rasporedu današnjeg dana. U četiri susreta pobjedu i mjesto u četvrtfinalu izborile su ekipe Udarnik, Podravka, Zelina i Radnik. Udarnik je bio bolji od Novske, Podravka je u dramatičnoj utakmici golom iz sedmerca pobijedila Sesvete. A neizvjesno je bilo i u susretu u kojem je Zelina pobijedila ŽARK Split. Gol za pobjedu postigle su dvije sekunde prije kraja. Zadnje mjesto u četvrtfinalu osigurala je ekipa Radnik koja je pobijedila Koku.

UTAKMICE ZA 13. – 20. MJESTO:
Nakon utakmica osmine finala, na rasporedu su bile utakmice za plasman od 13. do 20. mjesta. Petason Vranjic bio je bolji od Metkovića, Trogir 58 pobijedio je Gospić, Cetina Viroviticu, a Zrinski je bio uvjerljiv u utakmici s ekipom iz Đurđevca.

ČETVRTFINALE:
Nakon kratkog odmora i ručka, mlade su se rukometašice vratile u dvorane i nastavile s utakmicama. A prvo na redu bilo je četvrtfinale. Rukometašice Dalmatinke bile su uvjerljive i s plus deset pobijedile Zelinu. Konačni rezultat bio je 25:15. Ekipa iz Ivanića je s 19:16 slavila protiv Udarnika. I Lokomotiva je uvjerljivo došla do polufinala. Lokosice su 34:18 pobijedile Radnik. Nakon dramatične osmine finala, rukometašice Podravke odigrale su još jednu neizvjesnu utakmicu. Ovog su puta slavile nakon izvođenja sedmeraca, a pobijedile su Trešnjevku.

UTAKMICE ZA 5. – 8., 9. – 12., 13. – 16. i 17. – 20. MJESTO:
Treći dan zaključen je s osam utakmica za plasman. U dvije utakmice za plasman od 17. do 20. mjesta 1234 Virovitica pobijedila je Đurđevac, a Gospić je bio bolji od Metkovića. Nakon toga, pratili smo utakmice od 13. do 16. mjesta. Zrinski je u prvoj pobijedio Cetinu, a Trogir 58 bio je bolji od Petason Vranjica. U dvije utakmice za plasman od 9. do 12. mjesta Koka je svladala ŽARK Split, a Sesvete su bile bolje od Novske. U posljednje dvije utakmice ovog dana, u borbi za plasman od 5. do 8. mjesta pobjedu su odnijele Zelina i Trešnjevka Zagreb koja su bile bolje od Radnika, odnosno Udarnika.

Evo i svih rezultata današnjeg dana:

Evo i najboljih rukometašica današnjeg dana:

IME PREZIME KLUB POZICIJA
LORENA BOĆKAJ ŽRK UDARNIK VRATARKA
KATJA NAPAN RK PODRAVKA SREDNJI VANJSKI
VIKTORIJA POSAVEC RK ZELINA SREDNJI VANJSKI
EVA BOJKO ŽRK RADNIK SREDNJI VANJSKI
MATEA BOLANČA ŽRK TROGIR 58 SREDNJI VANJSKI
LANA BALIĆ RK PETASON VRANJIC KRUŽNA NAPADAČICA
KRISTINA GORIČANEC ŽRK ZRINSKI VRATARKA
IVA SUNČICA MASTELIĆ RK CETINA VRATARKA
MARIJA LOVRIĆ ŽRK IVANIĆ DESNI VANJSKI
MIA PUTICA ŽRK DALMATINKA LIJEVI VANJSKI
NIKA GALINEC RK PODRAVKA VRATARKA
EDA NIKOLIĆ RK LOKOMOTIVA LIJEVI VANJSKI
LUNA GUGIĆ ŽRK KOKA DESNO KRILO
JOSIPA JONJIĆ RK SESVETE DESNO KRILO
ANJA RUKAVINA RK GOSPIĆ DESNO KRILO
DARMA RONČEVIĆ 1234 VIROVITICA SREDNJI VANJSKI
MIA BAKOVIĆ ŽRK TREŠNJEVKA ZAGREB VRATARKA
TENA LONČAREK RK ZELINA VRATARKA

Sutra je na rasporedu posljednji dan ove Završnice, a svih 12 utakmica moći ćete pratit putem livestreama na YouTube kanalu HRS-a. Fotografije današnjeg dana možete pronaći na Photodecku HRS-a.

Prethodni članakSP 2025: Određeni potovi/šeširi za ždrijeb  
Sljedeći članakKvalifikacije za Premijer ligu: Moslavina ostaje premijerligaš