Završnica 1. HRL U13 (M): Nakon 20 odigranih utakmica, zaključen prvi dan

2882

Nakon dvije završnice za mlade rukometašice, u Poreč su ponovno stigli rukometaši. Danas je počela Završnica za rukometaše do 13 godina (rođeni 2010. i mlađi) koji su već prvog dana odigrali 20 utakmica. Podsjetimo, nastup u Poreču izborilo je 20 najboljih ekipa u državi koje su podijeljene u četiri skupine. Evo kako je protekao prvi dan.

Najbolji hrvatski rukometaši u ovoj kategoriji danas su odigrali prvu polovicu utakmica u skupinama, odnosno dva i pol kola, a već sutra će s novih 20 utakmica zaključiti susrete u skupinama i krenuti u borbu za medalje, odnosno plasman.

SKUPINA A:
Prvi dan Završnice u Skupini A prošao je ovako. Po dvije pobjede upisali su Dubrava Zagreb i Zadar 2013. Dečki s istoka Zagreba prvo su s minimalnih jedan razlike pobijedili Karlovac, a zatim i Županju. Zadar je također bio bolji od Karlovca, a pobijedili su i Čakovec. Jednu pobjedu upisali su i rukometaši iz Županje koji su bili bolji od ekipe Čakovca.

SKUPINA B:
Najbolji nakon prvog dana u Skupini B su rukometaši Siska. U prvoj su utakmici pobijedili Poreč, a u drugoj su bili bolji od Viro-Virovitice. Do jedne pobjede došle su Vodice koje su pobijedile Poreč, Viro-Virovitica koja je bila bolja od Ivančice Ivanec, a upravo su rukometaši iz Ivanca u svojoj prvoj utakmici podijelili bodove s Vodicama.

SKUPINA C:
Natjecanje u Skupini C otvorili su Zagreb i Umag, a slavili su mladi rukometaši iz glavnog grada. Zagreb je slavio i u svojoj drugoj utakmici kada su pobijedili Slatinu. Do dvije pobjede došla je i Koprivnica koja je pobijedila Korčulu i Slatinu. A do jedne pobjede došla je Korčula koja je slavila u susretu s Umagom.

SKUPINA D:
Jedina ekipa iz Skupine D koja je slavila u obje utakmice prvog dana bila je ekipa Ivan-Mikanovci. Mladi Slavonci prvo su pobijedili Maksimir Pastelu, a zatim i Varaždin 1930. A upravo te dvije ekipe došle su do jedne pobjede danas. Varaždin je bio bolji od Solina, a Maksimir Pastela od Kozale. A ekipa iz Rijeke, nakon poraza od Zagrepčana, pobijedila je Solin u svojoj drugoj utakmici.

Evo i svih današnjih rezultata kao i najboljih pojedinaca iz svake danas odigrane utakmice:

IME PREZIME KLUB POZICIJA
IVAN VLAJČIĆ RK DUBRAVA SREDNJI VANJSKI
ROBERT PUSTAJ RK ZAGREB SREDNJI VANJSKI
JAKOV LONČAR RK SISAK LIJEVO KRILO
JAKOV TOLIĆ RK MAKSIMIR PASTELA SREDNJI VANJSKI
DOMINIK ANTIŠIN RK ZADAR 2013 SREDNJI VANJSKI
DOMINIK VORIH RK KOPRIVNICA DESNI VANJSKI
SIMON BELAVIĆ RK IVANČICA IVANEC SREDNJI VANJSKI
GORAN PODBOJEC GRK VARAŽDIN 1930 LIJEVI VANJSKI
JAKOV PERKOVIĆ RK DUBRAVA VRATAR
NIKO JAPJEC RK ZAGREB SREDNJI VANJSKI
ANDREJ ŽINIĆ RK SISAK VRATAR
JERKO ORLOVIĆ RK IVAN-MIKANOVCI DESNI VANJSKI
IVAN BRTAN RK ZADAR 2013 VRATAR
NIKO MATIĆ RK KORČULA KRUŽNI NAPADAČ
FILIP RADONIĆ RK VODICE VRATAR
LUKAS ĐORĐEVIĆ MRK KOZALA DESNI VANJSKI
LUKA KOBAŠ RK ŽUPANJA KRUŽNI NAPADAČ
DAVID ŠUSTER RK KOPRIVNICA LIJEVI VANJSKI
JOSIP DUKARIĆ RK VIRO-VIROVITICA DESNO KRILO
DAVID BOŠNJAK RK IVAN-MIKANOVCI DESNO KRILO

 

Danas su se sve utakmice mogle pratiti putem livestreama na našem YouTube kanalu, a tako će biti sa svim utakmicama do kraja Završnice. Fotografije prvog dana naših rukometaša u Poreču dostupne su na Photodecku HRS-a.

Prethodni članakSP 2025: Poznat raspored igranja Hrvatske
Sljedeći članakZavršnica 1. HRL U13 (M): Četiri ekipe izravno izborile četvrtfinale, sutra saznajemo tko će im se ondje pridružiti