Mlađe kadetkinje: Osvojeno 11. mjesto na Otvorenom europskom prvenstvu

0

Hrvatska ženska mlađe kadetska reprezentacija danas je završila svoj nastup na Otvorenom europskom prvenstvu koje se od 1. srpnja do danas, 5. srpnja, igralo u švedskom Goteborgu. Hrvatske reprezentativke pod vodstvom izbornika Ivana Jerkovića svoj su nastup zaključile pobjedom nad reprezentacijom Češke 20:19 i na 11. mjestu.

Hrvatska je na ovom turniru odigrala ukupno osam utakmica i upisala pet pobjeda, dva poraza, a jedan je susret završio bez pobjednika. Nažalost, naše su rukometašice ostale bez borbe za medalju nakon grupne faze, iako je ona bila jako blizu. Naime, hrvatske mlađe kadetkinje grupu su završile na trećem mjestu s pet osvojenih bodova, koliko je imala i drugoplasirana Norveška, ali Norvežanke su slavile u međusobnom ogledu i tako osigurala prolazak u Glavnu rundu.

U posljednjoj utakmici za končani plasman, odnosno u susretu za 11. mjesto, Hrvatska je igrala protiv Češke. A pratili smo zanimljivu i napetu utakmicu. Nakon prvog dijela susreta prednost je bila na strani naših rukometašica, ali je bila minimalna. Na semaforu je pisalo 12:11. U nastavku susreta ista priča pa je tako i završio posljednji susret na Otvorenom europskom prvenstvu – s minimalnom prednošću i pobjedom Hrvatske. Bilo je 20:19. Još jednom je fantastična bila Antea Jerković koja je postigla čak 11 pogodaka.

Prethodni članak“Uspješan prvi dio priprema, slijedi dvoboj s Egiptom“ | Sigurdsson & Martinović | OI 2024