“Vrtko“: Podsjetnik za prijave u Masterplan projekt EHF – a & HRS – a

2

Dok se polako pripremamo za početak nove sezone 2024./25., podsjećamo sve prijatelje rukometa koji su zainteresirani za sudjelovanje u Masterplan projektu Europske rukometne federacije (EHF – a) & Hrvatskog rukometnog saveza (HRS – a); Rukomet u vrtićima – Vrtko da je rok za prijave 1. rujna 2024. godine. 

Kao što je poznato od ranije, EHF i HRS pokrenuli su 1. 1. 2023. projekt iz EHF MASTER PLANA u kojem je osnovni cilj promocija i razvoj rukometa u dječjim vrtićima za dob djece od 5 – 7 godina, u trajanju od 2023. – 2025. godine.

Prva faza projekta pokrenuta je u šest hrvatskih gradova; Zagreb, Poreč, Bjelovar, Virovitica, Koprivnica i Pakrac te se uključilo 480 djevojčica i dječaka u dobi od 5 do 7 godina.

U drugoj fazi od 1. 1. 2024. pridružilo nam se još devet gradova; Osijek, Valpovo, Županja, Karlovac, Kutina, Rovinj, Pula, Labin i Gospić te je u projekt ukupno uključeno 16 gradova i 38 dječjih vrtića s preko 1 600 dječaka i djevojčica koji treniraju po “Vrtko“ programu. Svakako, riječ je o razvojnom projektu koji od prvog dana bilježi izniman interes te pozitivne reakcije svih sudionika.

U trećoj fazi projekta od 1. 1.2025. planiramo uključiti novih šest gradova koji bi zajedno s prethodno navedenim gradovima nastavili projekt u ukupno 21 gradu u Republici Hrvatskoj.

Kao što je to već praksa, klubovi/vrtići će od EHF – a dobiti određenu financijsku, stručnu i materijalnu pomoć za realizaciju programa. Također, svi odgojitelji i treneri trebaju imati završenu online edukaciju za projekt “Vrtko“ te priložen certifikat “Vrtko“ s pripadajućom D licencom. Svi zainteresirani koji nisu završili 22 sata online edukacije za rukomet u vrtićima – Vrtko, a željeli bi se prijaviti na ovaj natječaj, trebaju zamolbu za online edukacijom uputiti na e-mail masterprojekt@hrs.hr te će dobiti sve potrebne informacije.

Za projekt Vrtko mogu se prijaviti isključivo i samo rukometni klubovi i rukometne akademije, registrirane pri HRS – u, koje nam trebaju poslati:

  1. Verificirane i odobrene sportske programe s naglaskom na rukometni sadržaj za predškolski odgoj (vrtiće) pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja RH, Agenciji za odgoj i obrazovanje-predškolski odgoj (u pdf formatu)
  2. Pismo podrške projektu Vrtko gradonačelnika/gradonačelnice ili pročelnika/pročelnice za sport za suradnju i podršku klubu u projektu Vrtko
  3. Pismo podrške projektu Vrtko od ravnatelja/ravnateljice vrtića (minimalno jednog ili više njih) u kojemu bi se realizirale aktivnosti Vrtka
  4. Ispunjenu prijavnicu koja se nalazi u prilogu ovog dokumenta 

Molimo da nam šaljete samo kompletnu dokumentaciju koju smo naveli jer prijave bez kompletne dokumentacije nećemo uvažiti.

Molimo da nam sve gore navedene dokumente pošaljete najkasnije do 1. 9. 2024. na             e-mail masterprojekt@hrs.hr Ukoliko niste dobili potvrdu primitka dokumentacije od strane voditeljice projekta dr.sc. Lidije Bojić – Ćaćić, molimo Vas da provjerite jesu li dokumentacija i/ili e-mail dostavljeni na pravu e-mail adresu. 

Nakon što HRS zaprimi svu dokumentaciju od klubova, izabrat će se klubovi koji kandidiraju za projekt Vrtko te će odgovorna osoba ispred EHF i HRS – a doći u inspekciju da utvrdi sve relevantne činjenice koje su potrebne da bi se određeni klub/grad/vrtić uključio u navedeni projekt. Prilikom inspekcije treba biti prisutan gradonačelnik ili pročelnik za sport, ravnatelj vrtića te predstavnici kluba/voditelj projeta.

Napominjemo da svi podaci u prijavnici i dokumentaciji trebaju biti transparentni jer će se svako manipuliranje s podacima ili neistinitim informacijama, klub isključiti iz daljnjeg procesa i mogućnosti ulaska u projekt Vrtko.

Napominjemo da je projekt Vrtka besplatan za sve sudionike te da gradovi trebaju osigurate besplatne termine za trening u sportskim dvoranama u sklopu dječjih vrtića. Klubovi trebaju osigurati voditelja/voditeljicu projekta te licenciranog trenera ili trenericu koja će realizirati program Vrtka. Program mogu realizirati i odgojitelji koji imaju završenu online edukaciju Vrtka i D licencu, naravno samo uz dogovor s klubovima.

Vrtko prijavnica je dostupna ovdje.

Veselimo se novim suradnjama!

Prethodni članakMlađe juniorke: Pobjeda hrvatske mladosti na startu druge faze