Aktivnosti HRS-a: Foxy i “Vrtko“ oduševili sve na Špancirfestu

1
Mandatory Credit © Uros Hocevar / HRS / kolektiff

Već prvi dan nakon otvaranja 26. Špancirfesta, najvećeg festivala u Hrvatskoj, na štandu Hrvatskog rukometnog saveza u Varaždinu bilo je jako prometno. Maskota Svjetskog prvenstva 2025. godine, koje naša zemlja organizira zajednički s Danskom i Norveškom, ali i projekt “Vrtko“ s demonstracijom mini rukometa u dva dječja vrtića i klubu iz Bjelovara koji su nam stigli u barokni grad, izazvali su  ogromno oduševljenje.

Maskota Foxy kojoj su ime dali navijači, nakon ždrijeba Svjetskog prvenstva u “Lisinskom“ u svibnju, prvi put je javno predstavljena na jednom događaju. Podsjećamo, tijekom ožujka i travnja pratitelji društvenih mreža u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj mogli su odabrati ime nove maskote. Nakon što smo zajednički odbrali tri imena, Foxy je premoćno pobijedio. Danas stoga, gotovo da naša maskota nije imala mira ni jednog trenutka. Na kojem god trgu ili ulici Varaždina da se pojavila, bila je meta obožavatelja koji su poželjeli selfieje. Lijepa je to uspomena za mnoge, a posebno za najmlađe koji imaju rijetku priliku za zajedničku fotografiju.

“Vrtko“ je pak, projekt Hrvatskog rukometnog saveza koji sufinancira Europska rukometna federacija (EHF) u sklopu Masterplana, s ciljem približavanja rukometa djeci u vrtićima. Tako su nam se danas u Varaždinu predstavili mali rukometaši iz bjelovarskog kluba, ali i vrtića Osmijeh i Veliko trojstvo. Bilo je to pravo uživanje gledati kako svojim malim rukicama barataju rukometnom loptom, dodaju jedni drugima, ili pucaju na vrata. Mnogi posjetitelji Špancirfesta koji se održava na čak pet trgova i 13 ulica Varaždina, uživali su i pljeskom ih podržavali. Na kraju su uz zajedničku fotografiju oni najmlađi uživali u sladoledu na središnjem varaždinskom trgu.

Paralelno s tim aktivnostima, na štandu HRS – a mnogi nisu propustili priliku da kupe karte za Svjetsko prvenstvo 2025. godine koje se ekskluzivno za vrijeme Špancirfesta prodaju s 10 posto popusta. U isto vrijeme, u izložbenom prostoru mogu se kupiti karte i za kvalifikacijski susret Hrvatske i Belgije za EURO 2026. godine, koji se igra u varaždinskoj Areni 7.studenog. Na neki način to je početak priprema hrvatske reprezentacije za Svjetsko prvenstvo koje se u Hrvatskoj igra u tri grada: Zagrebu, Varaždinu i Osijeku. Ne sumnjamo da će dvorane u tim gradovima biti ispunjene do posljednjeg mjesta, i stoga nas veseli da mnogi već sada koriste priliku da osiguraju mjesto na tribinama. Do Svjetskog prvenstva ostala su samo još 143 dana…

 

 

Prethodni članakMlađe juniorke: Poraz od Njemačke, slijedi borba za 7./8. mjesto