Paket24 Premijer liga – Liga A: Dvije minimalne pobjede gostiju i jedna uvjerljiva domaćina

8

Nakon što je Zagreb u petak otvorio 7. kolo Paket 24 Premijer lige, preostala tri susreta Lige A odigrana su tijekom subote. Sesvete su teže od očekivanoga došle do bodova u Rudama, Trogir je bez problema svladao Osijek, a Poreč je došao do minimalne i jako vrijedne pobjede u Metkoviću.

Rudar i Sesvete odigrali su jako zanimljiv i neizvjestan dvoboj. Tijeko prvog poluvremena Sesvećani su imali lijepu prednost na svojoj strani (9:13, 11:15). Na predah se pak, otišlo s +5 za Sesvete (15:20). U nastavku dvoboja, Rudar s mini serijom 3:0 dolazi do -2, odnosno 21:23 u 39. minuti. Međutim, Sesvećani ponovno povećavaju svoju prednost (22:26, 24:28), ali uporni domaćin nije se predao pa su tako u 55. minuti došli na -1 (29:30), ali više od toga, jednostavno nisu mogli protiv objektivno bolje momčadi. Filip Turčić s osam pogodaka, Patrik Hršak sa sedam i Zlatko Raužan sa šest pogodaka, predvodili su pobjednički sastav. S druge strane, najučinkovitiji je bio Gabrijel Bartolić sa sedam zgoditaka.

Samo u uvodnim minutama bilo je rezultatske neizvjesnosti u susretu između Trogira i Osijeka. No, domaćin u Dalmaciji odlučno je pokazao da će gosti teško do bodova pa su do poluvremena stvorili lijepu zalihu od šest pogodaka prednosti (15:9). Istim tempom, domaćin je nastavio i u drugom dijelu, a to gosti večeras jednostavno nisu bili u mogućnosti pratiti. Završilo je s +8 za domaćina. Sa sedam pogodaka, Tomislav Radnić bio je najraspoloženiji kod domaćina. Kod skromnog učinka gostiju pak, prvi strijelac bio je David Čičak s pet pogodaka.

Izuzetno čvrstu utakmicu s puno duela odigrali su rukometaši Metković – Zalmo i Poreča u uvijek dobroj atmosferi na jugu Hrvatske. Nije bilo puno pogodaka, štoviše konačan rezultat 20:21 najbolje svjedoči o tome. Cijela utakmica protekla je u igri pogodak za pogotkom te međusobnom nadmudrivanju. Vjerovali ili ne, rezultat na poluvremenu bio je 8:8. U nastavku smo i dalje gledali veliku borbu na obje strane, ali ipak, u završne tri minute, Poreč ulazi s dva pogotka prednosti (18:20). Upravo to, bio je i ključ konačne, važne pobjede Porečana. Vratar Ante Granić svakako je prvo ime kod Metkovića s 15 obrana. Kod Porečana, Arman Ikanović s osam pogodaka se najviše istaknuo.

PAKET24 PREMIJER LIGA: 7. KOLO
RUDAR – SESVETE 31:32
TROGIR – OSIJEK 31:23
METKOVIĆ – ZALMO – POREČ 20:21

ZAMET – ZAGREB 25:47

Prethodni članak1. HRL Žene: Četiri pobjede domaćina i jedna gostiju