Nexe poražen od Vardara u SEHA-Gazprom ligi

0
12

Nakon drugog povijesnog plasmana u grupnu fazu EHF kupa, našički Nexe nastavio je s jakim utakmicama u svojoj dvorani. U sklopu osmog kola SEHA-Gazprom lige u Našice je stigao makedonski Vardar koji je unatoč dobroj igri domaćina u prvom poluvremenu na kraju uvjerljivo stigao do svoje se osme uzastopne regionalne pobjede rezultatom 21:30

Našičani su krenuli dobro i motiviranu u susret pa su preko Patrika Leban i minimalno poveli. Aktualni europski prvak lako je do desete minuta ulovio domaćina, ali se nije mogao odvojiti. Nexe je dobro reagirao na pritiske gostiju s čvrstom obranom pa su tako nakon 15. minute i vratili prednost na svoju stranu. Igralo se gol za gol, a izjednačenu igru prekinuli su Martin Popovski, Dainis Krištopans i Igor Karačić koji su serijom 3-0 nakon 25. minute odveli Vardar na +3. Nexe nije dao da im to omete koncentraciju i da dođe do pada u igri pa je Vardar na odmor otišao s tek četiri pogotka prednosti.

Vardar se na teren vratio s novim dogovorima i mnogo raspoloženiji i s tri uzastopna pogotka ostavio Nexe na minus sedam (11:18). Do prvog gola u nastavku Nexe dolazi tek u 36. minute preko Lebana, ali omjer snaga nije se previše mijenjao. Sa svakim drugim napadom Vardar je povećavao vodstvo, a Nexe je popuštao u obrani na što su se nadovezivale i poneke greške. U posljednjih deset minuta utakmice momci Raula Gonzaleza ušli su pri 25:17 i utakmicu mirno priveli kraju. Konačnih 21:30 postavlja Marko Buvinić.

Najbolji strijelac kod Nexea bio je Ivan Sršen sa šest pogodaka, tri je dodao Marin Šipić, dok su na vratima Perica Lelić i Kristijan Pilipović zajedno upisali deset obrana. Vardar je do slavlja vodio Krištopans sa šest golova, pet ih je zabio Luka Cindrić, a Igor Karačić je zabio njih tri. Strahinja Milić na suprotnoj strani zaustavio je 12 našičkih napada.

SEHA-Gazprom liga, 8. kolo:
RK Nexe – RK Vardar 21:30 (11:15)