Lokomotiva poražena u prvom susretu prvog pretkola EHF kupa

0
15

Rukometašice Lokomotive ovogodišnji nastup u EHF kupu započele su u Švedskoj gdje su se u sklopu prvog pretkola susrele s H65 Höörs. U prvom susretu slavila je protivnička ekipa 22:18, ali se sada Lokosice okreću uzvratu u Zagrebu.

Povele su Šveđanke s 2:1, ai je u sljedećih deset minuta Lokomotiva uspjela nadoknaditi minus i čak prijeći u vodstvo (4:5). Ta se prednost Lokomotive održala sve do 25 minute kada je H65 Höörs uspio vratiti utakmicu u egal (8:8) i držao izjednačen rezultat sve do odlaska na odmor kada su domaće igračice uspjele postići gol za 12:11 na poluvremenu.

U prvih pet minuta nastavka susreta nastavila se izjednačena igra u kojoj su obrane na obje strane izgledale dobro. No, do promjene je došlo sredinom drugog poluvremena kada je Lokomotiva popustila i nije mogla realizirati pogotke, dok je s druge strane H65 Höörs bio uspješan. U samo deset minuta od 16:16 došla je domaća ekipa na 21:17 i tako odlučila susret. Tako je ostalo do samog kraja pa je po posljednjem sučevu zvižduku bilo 22:18.

Najefikasnija kod Lokomotive bile su Dora Kalaus i Paula Posavec svaka s po pet pogodaka, dok je njih četiri upisala Stela Posavec. U redovima H65 Höörsa najefikasnija bila je Kristin Thorleifsdottir s pet zgoditaka.

Uzvratni susret je sljedeće subote, 15. rujna u Zagrebu, u 18 sati.

EHF kup, prvo pretkolo, prva utakmica:
H65 Höörs – Lokomotiva 22:18 (12:11)