Lokomotiva bez plasmana u drugo pretkolo EHF kupa

0
36
ozedf

Rukometašice zagrebačke Lokomotive nisu uspjele nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice i plasirati se u drugo  pretkolo EHF kupa. Trebala im je pobjeda od pet pogodaka jer su u Švedskoj poražene s 22:18. Međutim, rukometašice Höörsa bile su bolje i u uzvratu s 23:19 (11:10) čime su izborile plasman u drugo pretkolo.

Zanimljivo je bilo u prvih pola sata utakmice. Lokomotiva je dobro krenula i unatoč početnom minimalnom zaostatku okrenula rezultat u svoju korist. Paula Posavec zabila je za 6:3 u 12. minuti. Sve do 21. minute čuvale su tu prednost, ali nekoliko loših napada omogućilo je Šveđankama da izjednače. Precizna je za 8:8 bila Ida Gullberg. Sve do samog kraja poluvremena igralo se gol za gol, ali rukometašice Nenada Šoštarića nisu uspjele zabiti u posljednjem napadu pa je Höörs na poluvrijeme odnio minimalnu prednost.

Igra gol za gol nastavila se i u drugom poluvremenu sve do 43. minute kada Höörs pogotkom Mikaele Mässing prelaze u vodstvo od dva pogotka (16:14). Šoštarić je odmah reagirao minutom odmora jer je njegova ekipa bila nemoćna u napadu. No, niti to nije pomoglo. Šveđanke zabijaju još tri pogotka i 13 minuta prije kraja odlaze na +5. Teško je bilo za očekivati da Lokosice u tako kratkom periodu mogu postići deset pogodaka i izboriti plasman u 2. pretkolo.

Stečenu prednost rukometašice Höörsa sačuvale su do kraja i zasluženo slavile. Larissa Kalaus bila je najbolji strijelac Lokosice sa šest pogodaka. Kod Höörsa se s pet pogodaka istakla Michaela Fransson.

EHF kup, 1. pretkolo, uzvratna utakmica:

Lokomotiva – H 65 Höörs HK 19:23 (10:11)