Podravka i Lokomotiva na vrhu 1. HRL za žene nakon deset odigranih kola

0
106

Za 2018. godinu završeno je natjecanje u 1. HRL za žene. Nastaviti će se u siječnju 2019. nakon Europskog prvenstva i blagdanske stanke. Pogled na tablicu pokazuje očekivano stanje nakon deset odigranih kola – Podravka i Lokomotiva se s maksimalnim učinkom nalaze na vrhu, dok treće mjesto drže Sesvete. Preostale su još dvije utakmice desetog kola koje se igraju 24. studenog zbog obaveza Koke i Bjelovara u Challenge Cupu.

Podravka je uspješno balansirala natjecanje u 1. HRL za žene sa svojim obavezama u Ligi prvakinja. Bez ikakvih su problema slagale pobjede u domaćem prvenstvu. Isto to je činila i Lokomotiva koja je također iz kola u kolo bilježila uvjerljive pobjede. Čelo poretka u Prvenstvu Hrvatske ipak drže Kokice zbog bolje gol razlike, a susret ovih dviju ekipa igra se u 11. kolu odmah nakon pauze, točnije 12. siječnja.

Trećeplasirane Sesvete upisale su samo dva poraza i to od Bjelovara i najvećeg iznenađenja prvog dijela Prvenstva – ekipe Dalmatinke. Povratnice u 1. HRL odlično su krenule u natjecanje i trenutno zauzimaju peto mjesto iza petoplasiranih Bjelovarčanki. Krenula je Dalmatinka s dvije pobjede u natjecanje, a nakon poraza od Lokomotive i Podravke, ponovo su zaredale dvije pobjede i u skupile ih ukupno šest u ovih deset kola.

Bjelovarčanke također imaju dobru sezonu te s dva poraza i jednim remijem drže četvrto mjesto. Napravile su iskorak i u Europu gdje nažalost nisu uspjele preskočiti švedski Kristianstad. Nešto lošije od očekivanog stoji Koka koja je trenutno šesta, ali njih tek očekuje susret desetog kola u kojem ako pobjede skaču na peto mjesto.

Sredinu tablice drže Zrinski, Murvica, Split 2010 te Osijek, a u zoni ispadanja nalaze se Zamet, Trešnjevka i Umag. No, posljednjih pet ekipa sve imaju samo po jednu pobjedu i dva boda što znači da će borba za ostanak u najvišem rangu natjecanja biti neizvjesna u nastavku sezone.