Nepoznat posljednji sudionik Lige za prvaka, Lokomotiva prva na ljestvici

0
17

17. kolo Premijer lige donijelo je nekoliko iznenađenja i neočekivanih rezultata, pri čemu četvrti klub za Ligu za prvaka još nije poznat. 

Spačva je pobjedom u Poreču napravila pomutnju na vrhu i za korak pobjegla pratnji. Poreč je doduše zaostajao jedan dio susreta, ali su u posljednju četvrtinu ušli s dva pogotka prednosti (23:21) i tu su stali. Punih osam minuta u završnici nisu zabili ni pogodak, dok su Vinkovčani preko Jurića i s dva pogotka Mažurana, od kojih je pobjedonosni bio samo nekoliko sekundi prije kraja, šokirali domaćina. S bodom više od Zameta i domaćim susretom s Rudarom, praktički su osigurali Ligu za prvaka.

Sličan podvig napravio je i Zamet. Oni su s 30:22 pobijedili Umag i sada nestrpljivo čekaju posljednje kolo. Već na predahu je riječka momčad imala pet pogodaka razlike i samo je u jednom trenutku bila ozbiljnije ugrožena od Umaga. U 43. minuti, gosti su stigli na -2 (19:17) i tu stali. U redovima Zameta, tradicionalno dobri Glavaš i Martinović sa sedam pogodaka, a kod gostiju isto toliko Severac ali uz još osam promašaja. Niz iznenađenja zaokružila je Gorica pobjedom u Labinu nad Rudanom 28:27, pri čemu je Rudan Labin ispao iz borbe za 4. mjesto. Kobnih je bilo 11 minuta bez pogotka.

Rudar je pak u svojevrsnom derbiju začelja dobio Varaždin 1930, pri čemu se najviše istaknuo Vidaček s 12 pogodaka. U nervoznoj i rastrganoj igri s dva crvena kartona (Špruk i Štajnkler) u završnici, bolje je reagirao Rudar i praktički s istekom vremena stigao do pogotka odluke. Strijelac je bio Lovro Gaća sa sedam metara. U utakmici Sesvete – Dubrava, Sesvete su se borile za Ligu za prvaka, te su na predahu imale pogodak prednosti (14:13). Međutim, u nastavku Dubrava preuzima kontrolu nad igrom i rezultatom, te u završnicu ulazi s +3 i pobjedom. U redovima Dubrave istaknuo se Vinković s osam pogodaka, dok je Strbad u redovima Sesveta imao sedam.

PREMIJER LIGA – 17. KOLO:

POREČ – SPAČVA VINKOVCI 23:24

ZAMEET – UMAG 30:22

DUBRAVA – SESVETE 28:24

RUDAN LABIN – GORICA 27:28

RUDAR – VARAŽDIN 1930 31:30

 

U vrlo neizvjesnom susretu između Sesveta i Dalmatinke, domaće rukometašice su imale malo više mirnoće i bolju realizaciju, te pobjedom 18:16 skočile na diobu trećeg mjesta ljestvice. Trešnjevka nije mogla ozbiljnije parirati Splitu i tek su nekoliko puta stigle do izjednačenja. Već šest pogodaka prednosti na predahu sugerirao je konačnog pobjednika. Stilinović sa 17 obrana, prvo ime cijelog susreta, uz 9 pogodaka Kožnjak kod Splita.

Osijek je protiv Koke uspio osvojiti bod što će im zasigurno jako podići samopouzdanje u završnici lige gdje ih čeka velika borba za opstanak. Koka nije iskoristila posljednji napad pa je podjela bodova najrealniji ishod. Lokomotiva prema očekivanju nije imala problema s Murvicom. U sastavu Nenada Šoštarića sve igračice, osim Sare Šenvald koja nije ni ulazila u igru, upisale su se u strijelce. Paula Posavec osam od osam, a Stela Posavec šest od sedam.

18. kolo kompletirat će Podravka u utorak, 5. ožujka, kada dočekuje Umag.

 

HRL Ž – 18. KOLO:

ZAMET – BJELLOVAR 0:10

LOKOMOTIVA – MURVICA  40:14

OSIJEK – KOKA 28:28

TREŠNJEVKA – SPLIT 2010  32:34

SESVETE AGROPROTEINKA – DALMATINKA  18:16