Treće kolo Lige za ostanak donosi derbi začelja

0
10

Treće kolo Lige za ostanak donosi derbi začelja koji pobjedniku daje nadu u ostanak, dok će se poraženi naći u izuzetno teškoj situaciji u nastavku natjecanja. Vodeća četvorka koju dijeli samo bod ima međusobne obračune. Sesvete će u goste Labinu, dok Zamet dočekuje Goricu.

Rudan Labin je bez poraza u prva dva kola Lige za ostanak. Nakon boda u susretu s Varaždinom, Rudan Labin je u 2. kolu uzeo i dva boda Rudaru te stigao samo na bod do vodećeg dvojca. S druge strane, Sesvete imaju dva poraza u nizu i laganu uzdrmanosti pa je sasvim sigurno da je to izuzetno zahtjevno gostovanje za sastav Davora DominikovićaZamet pak ima stopostotan učinak u Ligi za ostanak i prepun samopouzdanja dočekuje Goricu. Pobjeda bi im mogla donijeti dvostruku korist – ostanak na vrhu ljestvice ali i bijeg od izravnog suparnika na tri boda. Gorica je s druge strane u naletu. U prvom kolu Lige za ostanak ima pobjedu protiv Sesveta te remi s Varaždinom.

Varaždin je imao puno promjena u ovom dijelu sezone – otišlo je dosta igrača ali su se mijenjali i treneri. U prva dva kola Lige za ostanak imaju dva remija, jedan s Rudanom i drugi s Goricom. Alan Belko donio je novi polet i uvjeren je da mogu izbjeći najgori scenarij: „Ovo je ključna utakmica i za nas i za Rudar. Ako želimo spas, moramo pobjeđivati i osvajati bodove. Nažalost, nismo imali sreće u prva dva kola jer smo umjesto četiri, osvojili dva boda. Sitne ozljede nas muče kao i sve ali bi ipak trebali biti kompletni. Ne bavimo se previše matematikom. Dosta je iznenađenja u Ligi za ostanak što je čini zanimljivom ali i nepredvidivom. Još 16 bodova u igri pa ćemo vidjeti. Uglavnom, mi smo optimisti.”

LIGA ZA OSTANAK – 3. KOLO:

30.03. 18:00 ZAMET – GORICA
30.03. 18:00 VARAŽDIN – RUDAR
30.03. 20:00 RUDAN LABIN – SESVETE