Osječanke se bore za ostanak, Bjelovar i Umag dočekat će ekipe s dna ljestvice

0
20

22. kolo 1. HRL za žene donosi susrete između Lokomotive i Trešnjevke te Podravke sa Zrinskim. S druge strane, Bjelovar i Koka domaćini su ekipama koje se bore za ostanak.

Lokomotiva će u Domu sportova dočekati Trešnjevku. Prvi susret ove sezone pripao je Lokosicama s čak 18 pogodaka razlike (17:35). Trešnjevka je trenutačno deveta na ljestvici i malo je iznad opasne zone, dok Lokomotiva nema ni jedan poraz i nalazi se na vodećem mjestu. Nakon predaha prošloga vikenda, Podravka Vegeta će tražiti bodove protiv Zrinskog. Dio igračica u redovima Podravke još nije u potpunosti zdrav ali je klupa Zlatka Saračevića dovoljno široka da na njoj nađe prava rješenja i ostane u priključku s Lokomotivom uoči skorašnjeg susreta u Kupu, pa onda i u prvenstvu. Zrinski se s druge strane trenutno nalazi na 6. mjestu na tablici s 19 pobjeda i osam poraza.

Bjelovar i Koka domaćini su ekipama s dna koje se grčevito bore za ostanak, dok će Murvica i Umag pokušati ostaviti što bolji dojam, i eventualno iskoristiti slab dan domaćina. Kako je Bjelovar prošloga vikenda pomalo neočekivano ostao bez bodova u Umagu te su im Sesvete pobjegle na dva boda razlike, novu pogrešku ne smiju napraviti. Koka pak još vjeruje da može do trećeg mjesta. Osam bodova dijeli Osijek i Split na ljestvici. Osječanke samo matematika drži u igri i dok je tako, sve će napraviti da osvoje te bodove, posebice protiv Splita jer je Osijek jednu od tri svoje pobjede ostvario upravo protiv njih u prvom dijelu prvenstva (18:21).

1. HRL ZA ŽENE – 22. KOLO: 

06.04. 17:00 KOKA – UMAG
06.04. 18:00 BJELOVAR – MURVICA
06.04. 18:00 OSIJEK – SPLIT 2010
06.04. 18:00 PODRAVKA VEGETA – ZRINSKI
06.04. 18:00 LOKOMOTIVA – TREŠNJEVKA
ZAMET – DALMATINKA 0:10
SESVETE – SLOBODNE