Slavlje Lokomotive i Podravka Vegete, Osijek pobijedio Split

0
24

Mirno je i bez većih uzbuđenja proteklo je 22. kolo 1. HRL za žene. Svi su domaćini pobijedili pa je situacija na vrhu ostala ista. Lokomotiva ima dva boda prendosti, a velika borba vodi se za treće mjesto.

Dvije vodeće ekipe lige, Lokomotiva i Podravka Vegeta, rutinski su odradile susrete u ovome kolu. Lokomotiva je Trešnjevki zabila 41, a Podravka Vegeta Zrinskom 43 pogotka. Lokomotiva je imala od tri do sedam pogodaka razlike u prvom dijelu. Nenad Šoštarić je rotirao gotovo cijelu ekipu pa se na kraju čak 12 igračica upisalo na listu strijelaca. U nastavku je ta prednost stalno rasla, sve do konačnih +20, odnosno 41:21. Kristina Prkačin je s pet pogodaka prvi strijelac Lokomotive, dok je u redovima Trešnjevke Anja Vida Lukšić postigla sedam. Podravka Vegeta je Zrinski ostavila na samo 10 postignutih pogodaka u prvom dijelu. Pri tome je zabila 22 s ukupnom realizacijom na kraju od čak 77%. Susret je završio rezultatom 43:19. Najistaknutija u redovima Podravke bila je Ana Debelić sa šest postignutih pogodaka, dok je kod Zrinskog Ana Maria Gavrić imala pet.

Koka je pobijedila Umag i sada je na samo dva boda zaostatka za Sesvetama i Bjelovarom u borbi za treće mjesto. Prvo poluvrijeme bilo je jako izjednačeno, a na predah se otišlo samo pogotkom prednosti domaćeg sastava (17:16). Prvu osjetniju prednost Koka stvara u nastavku susreta nakon deset minuta. Umag više nije uspio uhvatiti priključak i Koka je upisala nove bodove rezultatom 35:31. S devet pogodaka Katarina Mrazović najbolja je bila u redovima Koke, dok je kod Umaga Ana Jajčević imala deset pogodaka. Bjelovar je oštro otvorio susret s Murvicom. Nakon osam minuta bilo je 6:1, a u 15. minuti 12:4. Ipak, do predaha Murvica uspijeva malo srediti svoju igru i na odmor ide s rezultatom 15:11. Bjelovar je u nastavku opet brzo pobjegao na veliku razliku i bez posebnog stresa priveo susret kraju rezultatom 30:20. U susretu između Osijeka i Splita 2010. uzbuđenja nije nedostajalo. Osječanke su vodila od početka do kraja utakmice, a u početnom razdoblju posebno raspoložena je bila Ana Damjanović koja je zabila četiri od pet domaćih pogodaka te na kraju imala šest. Pet pogodaka razlike bilo je na odmoru, a isto toliko i na kraju 30:25, pa je Osijek možda dobio još jednu priliku da se spasi.