Dubrava u derbiju bolja od Varaždina, prvi poraz Zameta u Ligi za ostanak

108
Foto: RK Nexe

Liga za prvaka, 3. kolo

GRK Varaždin 1930 – RK Dubrava 32:37 (18:20)

U derbiju kola rukometaši Vlade Šole nadigrali su Varaždin i upisali drugu pobjedu u Ligi za prvaka. Time su ostali na trećem mjestu iza Zagreba i Nexea koji ima utakmicu manje. Domaćini su vodili u prvih sedam minuta, ali onda su gosti iz Dubrave preuzeli inicijativu i poveli s 5:3 pogotkom Sandra Samardžića. Međutim, Varaždinci serijom od četiri pogotka vraćaju prednost na svoju stranu. Marin Buneta poravnao je za Dubravu u 14. minuti na 8:8 pa se sve do posljednjih sedam minuta poluvremena igralo gol za gol.  Dubrava je povela s +2 (15:13) u 24. minuti i tu prednost održala do isteka poluvremena. U nastavku momčad Željka Čagalja poravnava 22:22 u 35. minuti golom Filipa Glavaša, ali to je bilo posljednje izjednačenje u susretu. Rukometaši Vlade Šole poveli su s +4 (29:25, 44. minuta) i do kraja utakmice još uspjeli povećati svoju prednost da bi na kraju slavili s 37:32.

Najraspucaniji u susretu s mnoštvom pogodaka bio je Buneta koji je postigao deset pogodaka, a još sedam dodao je Kristian Radoš. U redovima Varaždina istaknuo se stopostotni Jadranko Stojanović sa šest pogodaka, dok je vratar Matija Špikić upisao 11 obrana.

RK Nexe – RK Poreč 32:24 (17:13)

Našičani nastavljaju s pobjedama u Ligi za prvaka. Iako još nisu odigrali susret prvog kola protiv Varaždina (17.4., 19 sati) i dalje drže drugu poziciju iza Zagreba bez poraza. U trećem su kolu na domaćem terenu pobijedili Poreč uz sjajne igre Marka Buvinića i Marina Šipića koji su postigli polovinu Nexeovih pogodaka u ovom susretu. Gromovi su dobro otvorili i brzo izgradili prednost od četiri pogotka (7:3) na krilima raspoloženog Buvinića. Porečani su pojačali tempo i sustigli prvo na 7:5, a zatim preko Vedrana Mataije u 20. minuti i na 10:9. Našičani ipak nisu dopustili potpuni preokret pa su se ponovo vratili u prednost od četiri pogotka i s tom prednošću otišli na odmor. U drugom poluvremenu Poreč više nije uspio zaprijetiti vodstvu Nexea koji je bez ikakvih problema povećao svoju prednost i na kraju uvjerljivo slavio.

Buvinić je za Nexe zabio devet pogodaka, a Šipić sedam. Po pet pogodaka u redovima Poreča postigli su Mataija, Filip Gavranović i Gabriel Mofardin.  

Liga za ostanak, 3. kolo

HRK Gorica – MRK Zamet 34:27 (18:13)

Rukometaši Gorice u sklopu trećeg kola Lige za ostanak iznenadili su Zamet i u utrci uzeli im bodove. Tom pobjedom su stigli na samo bod zaostatka iza Zameta te su sada na 14 bodova i četvrtom mjestu tablice. Goričani su vrlo dobro krenuli u utakmicu i poveli 3:0 i prednost su dobro održali zahvaljujući obrani. Gosti su tek nakon deset minuta igre uspjeli stići na samo gol zaostatka (5:6). No, Zamet nikako nije mogao napraviti taj korak više da stigne do izjednačenja. Sve do 20. minute bili su u minimalnom zaostatku, a tada je Gorica napravila seriju 4-0 i zaključno s pogotkom Hrvoja Cekovića ostavila Zamet na minus pet (8:13). Tu stečenu prednost Gorica je zadržala sve do odlaska na odmor. U nastavku susreta nije došlo do velikih promjena u omjeru snaga na terenu. Zamet nije funkcionirao u obrani, a time ni vratari nisu mogli povezati obrane koje bi i možda dovele u egal. U posljednjih deset minuta utakmice ušlo se s +10 Riječana, a do posljednjeg sučeva zvižduka Zamet je svoj zaostatak smanjio na tek 27:34.

Goricu je do slavlja vodio Davor Čavar s 12 pogodaka, a na vratima je Tomislav Sladoljev sakupio 11 obrana. Kod Zameta najefikasniji bio je Ivan Majić sa stopostotnih šest šuteva, a jednako toliko zabio je Patrik Martinović. Vratari Sorić-Wang zajedno su sakupili sedam obrana.

MRK Umag – MRK Metalac 29:25 (12:13)

Igrači zagrebačkog metalca i dalje drže začelje na tablici Lige za ostanak. U trećem kolu uspješniji je bio Umag koji je novim slavljem zadržao prvu poziciju. Umažani su s dva gola Luciana Bure krenuli u susret, ali je Metalac ubrzo u susretu uspio izjednačiti i to preko Tonija Ezgete. Metalac nije popuštao pa je i prešao u vodstvo u 19. minuti (8:6). Umag je stizao, ali se Metalac svaki put uz obranu Davida Henigmana uspio odvojiti na tu minimalnu razliku. Održavalo se podjednaka igra u prvih deset minuta nastavka, a do preokreta dolazi u zadnjih desetak minuta utakmice. Razbranio se tada Dino Slavić na domaćim vratima i pomogao napadu da prvo stvori seriju 3-0 (26:23), ali da se to i održi te da ih metalac ne sustigne do samog kraja utakmice. Konačnih 29:25 postavio je Bura gotovo sa zvukom sirene.

Umag je do slavlja vodio Vlado Matanović s osam zgoditaka, a Dino Slavić sakupio je 16 obrana. Kod Metalca istaknuo se Marko Jurakić s devet golova, a David Henigman obranio je 11 lopti.

Prethodni članakZagreb uvjerljiv protiv Spačve, Sesvete nadigrale Karlovac
Sljedeći članakHrvatska u EURO kvalifikacijama protiv Srbije, Švicarske i Belgije