Zagreb u izjednačenoj utakmici pobijedio Nexe u SEHA-Gazprom ligi

86

Hrvatski derbi u SEHA-Gazprom ligi opravdao je taj naziv. U izjednačenom susretu bolji je u samoj završnici bio Zagreb koji je odnio puni plijen iz Našica.

Kako i priliči derbi utakmici, hrvatski prvak i viceprvak odigrali su veoma izjednačeno prvo poluvrijeme. Nexe je na početku imao inicijativu pa su u 12. minuti preko Marina Jelinića poveli 5:3.  Dva uzastopna pogotka Damira Bičanića donose Zagrebu izjednačenje, ali Marin Šipić u dresu Nexea odgovorio je s dva nova za 7:5 u 16. minuti.

Do drugog vodstva nakon početnih 2:1 Lavovi su stigli osam minuta prije kraja prvog poluvremena kada je Bičanić zabio za 10:8. No, Gromovi uspijevaju preko Jelinića okrenuti i vratiti se u minimalno vodstvo koje su zadržali do isteka 30. minute.

Jelinić je bio sjajan i u nastavku i ponovo je donio prevagu za Nexe kada je svojim sedmim pogotkom zabio za 17:15. Zagrebova krila Zlatko Horvat i Dobrivoje Marković donose preokret i vodstvo svojoj ekipi. Hrvatski prvak poveo je s 22:20 u 46. minuti, ali Nexeu su dvije minute bile dovoljne da poravna. Iako je Zagreb u 56. poveo s dva pogotka preko Dobrivoja Markovića, Saša Barišić Jaman donosi Nexeu izjednačenje u 58. minuti.

U samoj završnici igralo se gol za gol, ali pobjeda je ipak ostala na strani Zagreba za koji je pobjednički gol Igor Vori. Najbolji strijelac Zagreba bio je Horvat s devet golova, a osam je dodao Bičanić. Urh Kastelić skupio je 12 obrana. Prvo ime Nexea bio je Jelinić s osam postignutih pogodaka, dok je šest zabio Vedran Zrnić.

SEHA-Gazprom liga, 10. kolo: 

RK Nexe – RK PPD Zagreb 29:30 (13:12)

Prethodni članakLokomotiva bolja od Pitomače u pretposljednjoj utakmici u 2018.
Sljedeći članakZrinski uzeo bodove Zametu, Koka, Podravka i Lokomotiva uvjerljive