Zamet srušio Creteil u prvom kolu EHF Kupa

6

Rukometaši riječkog Zameta u sklopu prvog kola kvalifikacija za ulazak u skupine EHF Kupa gostovali su kod francuskog prvoligaša Créteila. Momci iz Rijeke pokazali su da se ne predaju pred nikome te su iznenadili domaćina i slavljem započeli europski put.

U prvom dijelu utakmice dobro su se držali i Créteil i Zamet, a iako je francuska momčad na početku imala malu prednost, Zamet je uspio sustići. Niti jedna strana nije dala drugoj da se odvoji i pobjegne stoga se na poluvrijeme otišlo pri poravnatom rezultatu (15:15).

Već početkom drugog poluvremena Zamet je stigao do vodstva 19:17 preko Hrvatina i Kružića. Povećali su to i na 26:22 te su svoju prednost čvrsto držali sve do kraja utakmice kada je semafor pokazao 32:19 za Riječane.

Zamet je do slavlja vodio Marin Kružić s osam golova, dok je jedan manje dodao Filip Glavaš.

EHF Kup, 1. kolo kvalifikacija:

US Créteil Handball – Zamet 29:32 (15:15)

US Créteil Handball: Šunjić, Descat 7, ;alinović 4, Toromanović 5, Pintor 1, Sissoko 1, Ferrandier A., Robin, Minne, Soyez, Csepreghi 3, Cardinal 1, Mokrani 1, Ferrandier L., 2, Castro Alvarez 4, Petiot

Zamet: Đurica, Hrvatin 4, Martinović, Tubić, Uzelac 1, Lučin T. 1, Stipčić, Stojanović 4, Glavaš 7, Lučin F., Golik 2, Kružić 8, Pešić, Valković 3, Miličević 2, Majić