Našičani upisali poraz na gostovanju kod Magedburga

45

Hrvatski viceprvak, našički Nexe, u sklopu trećeg pretkola EHF Kupa gostovao je kod njemačkog Magdeburga. Našičane je čekalo teško gostovanje, a to se potvrdilo i krajnjim rezultatom. Bundesligaš u Našice na uzvrat stiže s +11, a Nexe se može nadati da će uz glasnu potporu s tribina napraviti malo čudo za prolaz u grupnu fazu europskog natjecanja.

Magdeburg je od prvog sučeva zvižduka krenuo dobro, nije dopuštao Nexeu da bude u priključku te je već nakon 10. minute igre imao +4 (7_3) nakon što siguran biva Matthuias Musche. Prednost domaćina dodatno se povećala pet minuta kasnije, tada je iznosila 11:6 pa i 16:9, a do prvog smanjenja Magdeburgovog vodstva dolazi se pred kraj prvog dijela utakmice kada njemačku mrežu pogađaju Marin Vegar, Mislav Nenadić i Saša Barišić Jaman za 12:17.

Nastavak susreta nije donio ništa bolju igru Našičana, naime, Magdeburg je nastavio u istom snažnom tonu te je iz minute u minutu gradio svoju prednost. njemačka 5-1 obrana zadavala je muke Nexeu, a do 45. minute domaćini su imali +9 (25:16). Do isteka 60. minute Magdeburg je pobjegao na +11 te je konačno na semaforu bilo 31:22.

SC Magdeburg – Nexe 31:22 (17:12)

SC MAGDEBURG: Musa 2, Musche 6, van Olphen, Pettersson 3, Bagersted, Grafenhorst, Green Krejberg (13 obrana), Christiansen 4, Quenstedt, O’Sullivan, Bezjak 4, Weber 2, Damgaard Nielsen 9, Zelenović, Lemke 1.

RK NEXE: Lelić (15 obrana), Gadža, Eter , Znić 8, Mrđenović 1, Barišić Jaman 4, Sršen, Lorger 1 obrana, Nuić, Sakić 1, Halilković, Vegar 4, Nenadić , Herceg 1

Prethodni članakPodravka i Lokomotiva bez izgubljenog boda u prvom dijelu sezone
Sljedeći članakLokomotiva protiv Ardesena u osmini finala Challenge kupa