Crna Gora i Tunis neriješeno na otvaranju HEP Croatia Cupa

26

Prvi dan seniorskog dijela HEP Croatia Cupa otvorile su reprezentacije Crne Gore i Tunisa. Crnogorci su dobro krenuli u susret, no Tunižani su pokazali svoju brzinu i brzo preuzeli vodstvo. Crna Gora se nije predavala do kraja, često je bila odmah uz bok Tunisu te je na kraju susret završio bez pobjednika.

Momčad Dragana Đukića brzim napadom već na početku susreta imala je prednost od 3:1 i držala je vodstvo sve do desete minute susreta. Uslijedilo je nekoliko tehnički grešaka koje je Tunis spremno kaznio i u 12. minuti je izjednačio na 6:6,a potom preko Oussame Hosnije i poveo s +2 (8:6). Bio je to znak za Crnu Goru da pozove minutu odmora koja je očito dobro došla momcima jer su nakon toga počeli pritiskati Tunis i stigli na samo pogodak zaostatka. Ali, Tunis nije dopustio protivnicima da se dodatno približe i vratio je svoje vodstvo na dva gola koje se zadržalo i po odlasku na odmor (20:18).

Raspoloženije je drugo poluvrijeme otvorila Crna Gora koja je prebacila u višu brzinu te je nakon samo šest minuta igre u nastavku nošena obranama Nebojše Simića izjednačila na 21:21. Tunis je pokazao da su fizički vrlo snažni i dobro je mučio crnogorsku obranu koja je popustila i Tunis odlazi na novih +2 (24:22). Crna Gora niti u jednom trenutku nije pokazivala da ne može, uz 5-1 obranu s isturenim Igorom Markovićem vratila je susret u neizvjesnost u 54. minuti kada je na semaforu stajalo 28:28. U posljednju minutu ušlo se s 31:30 vodstvom Crne Gora nakon pogotka Marka Lasice, a zatim je i Tunis izjednačio na 31:31 te je taj rezultat ostao i nakon isteka 60. minute.

Kod Crne Gore najefikasniji bili su Stefan Čavor i Vasko Ševaljević s pet pogodaka, a kod Tunisa najbolji je bio Oussama Boughanmi s 12 golova.

Drugi dan HEP Croatia Cupa donosi utakmicu Hrvatske i Tunisa s početkom u 18 sati, a prijenos je na HRT2.

CRNA GORA – TUNIS 31:31 (18:20)

CRNA GORA: Mijatović, Mijušković, Simić; Simović, Majić 3, Radović 1, Čavor 5, Marković 4, Vujović 3, Anđelić 3, Grbović, Lipovina, Ševaljević 5, Campar 1, Petričević, Božović 2, Lasica 4, Radojević
Izbornik: Dragan Đukić

TUNIS: Missaoui, Ma. Soussi; Toumi 1, Tej 2, Bannour 3, Maggaiz, Zaeid, Youssfe, Sanai 2, Boughanmi 12, Saied 1, Hosni 1, Jaballah, T. Jallouz, Chouiref 1, Mo. Soussi 2, W. Jallouz 5, Ben Bdallah
Izbornik: Hafed Zouabi

Prethodni članakNajavljeno Europsko prvenstvo u rukometu 2018. – Poreč jedan od domaćina
Sljedeći članakMlađi kadeti bolji i od Poljske na HEP Croatia Cupu