Babić: “Vjerujem da Hrvatska može odigrati dobru utakmicu protiv Njemačke”

30

Hrvatska reprezentacija zadržala je i nakon četvrte utakmice stopostotni učinak. Ono što ih sada čeka je derbi skupine protiv Njemačke u petak s početkom u 17:45. Vremena za analizu jučerašnje utakmice i nema pa se izbornik Željko Babić odmah okrenuo pripremi idućeg susreta protiv aktualnih europskih prvaka.

“Sinoć sam pripremio utakmicu. Imamo problema u momčadi s ozljedama još od priprema. Domagoj već tri mjeseca ima problema sa skakačkim koljenom. Dogodilo se i to da su se spojile dvije utakmice na početku turnira i koljeno se iritiralo. Procijenit ćemo između ostalog što nam je najbolje po pitanju Domagoja jer kada se tetiva upali teško se može smiriti, a nadamo se da ćemo igrati još četiri utakmice poslije Njemačke. Bez obzira na to, vjerujem da Hrvatska može odigrati dobru utakmicu protiv Njemačke iako smatram da su u ovom trenutku oni u maloj prednosti, no u jednoj utakmici je sve moguće”, pojasnio je izbornik Babić.

Njemačka se u zadnje dvije godine izuzetno pojačala a predvođena je iskusnim trenerom Dagurom Sigurdssonom. Osvojili su naslov na Europskom prvenstvu u Poljskoj prošle godine i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju. Izbornik Babić ima odgovor na njihov kvalitetan napad: “Dobra momčad ima više odličnih komponenti. Imaju vratara Wolfa koji radi razliku i sigurno im je donio zlato u Poljskoj. Individualno su jaki i takva je cijela njemačka liga. Odlični šuteri s dobrim kretanjem, izvrsnim protokom lopte i ne dozvoljavaju prekid. Obrana 6-0 koja igra na blok. Na njihov napad s brzim protokom lopte mi ćemo probati s našom obranom 5-1.”

Na izbornika se nadovezao i naš specijalist za obranu Jakov Gojun koji ističe kako će se zajedno sa suigračima dobro spremiti za utakmicu: “Ovo je nova Njemačka koja je sa Sigurdssonom postala jako ozbiljna reprezentacija što i rezultati pokazuju. Očekujem pravu utakmicu. Za to se spremamo i treniramo. Kreću prave utakmice i napokon ćemo vidjeti gdje smo. Nismo još uvijek dali 100% od sebe. Dobro ćemo se spremiti i krenuti jako. Njemačka je puna dobrih igrača. S našom 5-1 obranom možemo zaustaviti njihov protok lopte. Uglavnom su naučeni na 6-0 obranu, tako da ih naša 5-1 uz potporu golmana može namučiti.”

Ostalo je još samo pitanje gdje će se Hrvatska nakon grupne faze preseliti. To ovisi isključivo o utakmici s Njemačkom jer slavlje donosi prvo mjesto i odlazak u Pariz dok poraz i remi nas ostavljaju na drugom mjestu što bi značilo da ćemo susret osmine finala igrati u Montepellieru. Lovro Jotić, jedan od najboljih strijelaca protiv Čilea, naglasio je kako Hrvatska neće kalkulirati: “Kao momčad ne razmišljamo o Parizu ili Montpellieru, radije bi riješili tu zadnju utakmicu pa da onda vidimo. Ne kalkuliramo ništa. Nisam zadovoljan prvim poluvremenom protiv Čilea, imao sam nekih grešaka, ali u cjelini sam zadovoljan. Puno smo trčali. Malo nas je iznenadila njihova obrana, ali sve u svemu sam zadovoljan. Spremni ćemo dočekati Njemačku.”

Prethodni članakMihić: “Ovo je bila utakmica u kojoj smo morali pokazati visoku motiviranost i karakter”
Sljedeći članakJosip Božić Pavletić zbog ozljede napušta Svjetsko prvenstvo, pozvan Jerko Matulić