Našičani osigurali finale Kupa Hrvatske

50

Prvi polufinalni dvoboj muškog Kupa donio je susret hrvatskog viceprvaka Nexea i varaždinskih Dabrova. Oba kluba samo su jednom igrali finale i u utakmici su pokazali veliku želju i borbu, ali do borbe za najsjajnije odličje ipak idu Našičani kojima će to biti drugi put nakon 2015. godine.

Varaždinci su uvjerljivo i čvrsto krenuli u susret pa postavili 3:1. Nexe je uzvratio i serijom 6-1, koju je predvodila visoka obrana, pobjegao na +3. Gosti su sredinom prvog dijela uspjeli brzom tranzicijom i zgoditkom Marina Šipića doći na samo minus jedan (10:11), ali Našičani su sigurno priveli prvi dio kraju za 15:11 nakon prvih 30  minuta.

Nexe je nastavio jak ritam i u drugom dijelu, a Varaždinci uz sve pokušaje nisu mogli jako parirati. Pokazalo se iskustvo Nexea, ali i šira klupa pa su Našičani držali svoju prednost. U posljednjih deset minuta ušlo se pri 25:20. Varaždin je pokušao promijeniti ritam s nešto drugačijom obranom, 4-2 koja je malo i namučila protivnike, a pomogla Matiji Špikiću na vratima. Unatoč tome mogućnosti za nešto više nije bilo pa je Nexe pred kraj stizao do lakih golova i po isteku 60. minute upisao slavlje 30:25.

Kup Hrvatske za rukometaše, polufinale:

RK Nexe – GRK Varaždin 1930 30:25 (15:11)

RK Nexe: Lelić, Lorger, Vešligaj; Eter 4, Zrnić 3, Mrđenović 3, Barišić-Jaman 5, Manci Mičević, Sršen 7, Nuić, Sakić 2, Halilković 1, Vegar, Nenadić, Špiler 3, Erceg 2
Trener: Hrvoje Horvat

GRK Varaždin 1930: Špikić, Črnila; Vujović 3, Šipić 1, Zobec 4, Dunato, Jerenec 2, Koprek 1, Vincek, Vidaček 5, Novak 1, Tokić 7, Hirš 1, Levak, Grbac, Trojko
Trener: Željko Čagalj

Prethodni članakDugo Selo stiglo do prvog odličja na Kupu Hrvatske
Sljedeći članakZagrebački Lavovi preko Dubrave do svog 25. finala Kupa