Juniorima pripao uzvrat protiv Slovenije s +6

121

Hrvatski juniori bruse formu uoči Svjetskog prvenstva u Alžiru, a u sklopu priprema u Ivanić-Gradu odigrali su uzvratnu utakmicu protiv vršnjaka iz Slovenije. Nakon poraza u prvom susretu na gostovanju, momci Hrvoja Horvata pokazali su posloženiju igru i stigli do slavlja.

Dobro je krenulo pa je David Mandić postavio 4:2. No, ubrzo je Gal Marguč s dva uzastopna pogotka vratio Sloveniju u egal. Igralo se u izjednačenom tonu sve do 17. minute kada su hrvatski izabranici pojačali u obrani i sa 6-0 koja se s Babićem naprijed pretvarala na trenutke u 5-1, zadavali su muke Slovencima. Filip Glavaš, Babić i Borna Manci Mičević redom su stizali do pogodaka i odveli Hrvatsku na +3 (10:7).

Pozvao je slovenski izbornik i time-out, ali ni nakon minute odmora nisu imali rješenja za našu obranu. Do 26. minute ta se prednost dodatno povećala, a iz polukontre Marin Jelinić postavlja 15:11. Dobro izdanje imali su i vratari Špikić i Stojanović pa je rednost od četiri gola Hrvatska zadržala sve do isteka 30. minute kada je na semaforu stajalo 17:13.

U uvodnim minutama nastavka igralo se dosta izjednačeno, a onda se budi David Mandić na krilu koji s tri uzastopna pogotka postavlja +6, a na njega se nadovezuje i Matej Hrstić za 25:18. I to je bilo to. Slovenija je nastavila igrati dobro i nije se predala, a u igru su je uglavnom držali Tileni, Strmljan i Sokolić. Probali su s pokretljivom 3-2-1 obranom zaustaviti Hrvatsku, ali naši momci su i za to našli rješenje. Da Slovenija ne smanji dodatno zaostatak pobrinulo se Tomislav Stojanović koji je zaustavio posljednji sedmerac pa je tako konačno bilo 32:26.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Ante Babić s pet pogodaka, a po njih četiri dodali su Matej Hrstić, David Manidć i Filip Perić.

Pripremna utakmica, juniori:

HRVATSKA – SLOVENIJA 32:26 (17:13)

Hrvatska: Stojanović, Špikić; Perić 4, Samardžić, Mandić 4, Pandža 1, Markušić 1, Jelinić 3, Radoš 2, Manci Mičević 2, Vrdoljak 2, Babić 5, Glavaš 1, Marić, Medić 3, Hrstić 4
Izbornik: Hrvoje Horvat

Slovenija: Kikanovič 2, Ravlija, Bevec, Kavčić 1, Bergant 1, Zugan, Vlah 2, Krečić 1, Kotar 3, Strmljan 2, Sokolič 5, Knavs, Planinc 1, Marguč 6, Cvetko 2, Leben, Kastelic
Izbornik: Saša Prapotnik

IMG_4150

Prethodni članakJuniori poraženi od Slovenije u prijateljskoj utakmici
Sljedeći članakMinimalno slavlje mlađih kadeta nad Slovenijom