Muška seniorska reprezentacija doputovala na Svjetske igre u Wroclawu

209

Hrvatski seniorski reprezentativci doputovali su u Wroclaw gdje se od 20. do 30. srpnja održavaju Svjetske igre.

Već je neko vrijeme poznato kako je Hrvatska na Svjetskim igrama smještena u skupinu A zajedno s Mađarskom, Poljskom i Egiptom. Domaćinu Poljskoj ovo će biti prvi nastup na Igrama u kategoriji rukometa na pijesku. Drugu nepoznanicu predstavlja i afrički predstavnik, Egipat, dok Mađarsku hrvatski reprezentativci poznaju, između ostalog, i s prethodnih Svjetskih igara.

Skupinu B čine Katar, Urugvaj, Australija i branitelj naslova Brazil. Branitelj naslova ujedno je i najveći protivnik naše reprezentacije u rukometu na pijesku, a čemu je kumovalo izbacivanje Hrvatske sa Svjetskih igara u polufinalima (Kaoshinug 2009. i Cali 2013.) čime su hrvatski muški seniori već u dva navrata sprječavani od osvajanja najsjajnijeg odličja. Zlatna medalja sa Svjetskih igara jedino je zlato koje nedostaje kolekciji Hrvatske muške seniorske reprezentacije.

Prekvalifikacijske utakmice Hrvatska će igrati u srijedu, 26. srpnja u 12:20 sati protiv Egipta i u 18:30 sati protiv Poljske, te u četvrtak, 27. srpnja u 12:30 sati protiv reprezentacije Mađarske.

Hrvatske boje u kategoriji muškog rukometa na pijesku čije će se utakmice u Worclawu održavati od 26. do 29. srpnja branit će Josip Šandrk, Ivan Jurić, Zvonimir Đikić, Lucian Bura, Dario Begonja, Ivan Dumenčić, Dominik Marković, Tomislav Lauš, David Henigman i Matej Semren.

Stanje prije nadolazećeg natjecanja prokomentirao je izbornik Davor Rokavec“Ovo je jedina zlatna medalja koja nam nedostaje, ali i prvo natjecanje u kojima imamo toliko nepoznanica da ne znamo što bismo očekivali. Mi se naše filozofije držimo i dalje i probat ćemo maksimalno odraditi sve što možemo. Pripremat ćemo se da odigramo najbolje što možemo, igramo s Mađarskom i Poljskom koje su proteklog mjesec a bile i u Hrvatskoj na Europskom prvenstvu. Ostali smo bez dva igrača i još uvijek čekamo Ivana Dumenčića, svašta se događa u kratkom vremenu, isprobavamo neke nove varijante i koliko ćemo se uspjeti pripremiti vidjet ćemo tek kada dođemo tamo. Plakati i kukati nećemo, idemo dati sve od sebe, pa što uspijemo napraviti, napravit ćemo.”

“Iako smo prošli put bili brončani na Svjetskim igrama, mi smo aktualni svjetski prvaci na prvenstvu na kojem je bio i Brazil. Iako jest malo izmjenjen kadar igrača, mislim da su svi dečki u reprezentaciji kvalitetni i na razini i štoviše voljni. Neovisno o protivnicima, mi i dalje ganjamo prvo mjesto”, podijelio je svoja očekivanja od Igara neposredno prije puta igrač Matej Semren.

 

Izvor: bhc.com.hr

Prethodni članakKontrolno okupljanje ženske kadetske reprezentacije
Sljedeći članakSlavlje mlađih kadeta nad Mađarskom drugog dana EYOF-a