Ivanić do prvog slavlja, Sesvete i Koka podijelile bodove

159
Foto: ŽRK Ivanić

1. HRLŽ, 7. kolo:

RK Sesvete Agroproteinka – ŽRK Koka 23:23 (12:12)

Rukometašice Sesveta iznenadile su Koku dobrom igrom i na domaćem izvukle bod iako je moglo završiti i slavljem. Krenulo je izjednačeno, a do prvog vodstva dolazi Koka koja preko Silvije Masnić i Dejane Milosavljević postavlja 4:2. Ubrzo su Sesvete izjednačile golom Lucije Peraice pa se igra gol za gol nastavila sve do kraja prvog poluvremena.

U nastavak nešto bolje ulazi Koka koja se ponovno odvaja na +2, no Sesvete furiozno preokreću susret i od minus dva u deset minuta dolaze do +6 (19:15) uz golove Peraice (5) i Mije Bošnjak. Kokice nisu mogle posložiti napad uz tehničke greške, ali uspjele su se probuditi u posljednjih deset minuta i krenule u lov na Sesvete. Prednost domaćih igračica topila se iz minute u minutu, a iskustvo Koke dolazilo do izražaja. Sesvete su posljednji 23. gol zabile u 54. minuti, a Koka podjelu bodova osigurava u posljednjoj sekundi utakmice golom Milosavljević za 23:23. Kod Sesveta najbolja je bila Lucija Peraica s osam pogodaka, a na vratima je Lucija Bešen sakupila 11 obrana. U redovima Koke istaknula se Dejana Milosavljević s 12 postignutih golova, dok je Janja Tušek upisala 12 obrana.

ŽRK Pitomača – ŽRK Split 2010 31:33 (18:17)

Split 2010 na gostovanju stigao je do još jedne pobjede, ovoga puta kod Pitomače. Raspoloženo su krenule Splićanke pa povele 4:1. No, Pitomača je pokazala da dobro radi i ubrzo uspjela smanjiti na minus jedan. Split 2010 uz dobru obranu nije dopustio Pitomači dodatno približavanje, a u napadu je to kapitalizirao golovima za +4 (10:6). Probudila se tada i domaća obrana s Melitom Jug na vratima pa su preko Maje Kožnjak stigli na 11:12, a preko Katarine Šandor i do minimalnog vodstva (14:13). No, Split je uspio vratiti vodstvo do kraja prvog poluvremena i na odmor se otišlo pri 18:17.

Drugo poluvrijeme označila je vrlo izjednačena igra u kojoj su obje ekipe dolazile do prednosti. Prvo veće odvajanje bilo je nakon 45. minute kada Split preko Renate Kežić odlazi na +3 (27:24). Pitomača je još jednom uspjela poravnati rezultat, ali u samom finišu spretnije ruke bio je Split koji je s dva laka gola osigurao slavlje 33:31. Tena Mioč s deset i Maja Kožnjak s devet pogodaka bile su najefikasnije kod Pitomače, a Melita Jug zaustavila je 13 lopti. Najbolje kod Splita 2010 bile su Danijela Mistrić s osam zgoditaka i Renata Kežić sa sedam. Vratarka Ivona Stilinović sakupila je 14 obrana.

ŽRK Bjelovar – RK Petason Vranjic 27:24 (13:11)

Bjelovarčanke su sigurno stigle do trećeg ovosezonskog slavlja. Od samog starta su izgledale uvjerljivije, a u osmoj minuti s dva uzastopna gola Maje Tolić odlaze na 5:3 pa na +4 preko Mihaele Gavrić. Vranjic se je pokušavao držati tempo domaćih rukometašica i uspio prebaciti u višu brzinu nakon 20. minute kada Anđela Zelić poravnava na 11:11. Na odmor se ipak otišlo pri vodstvu Bjelovara pa je tako na semaforu po isteku 30. minute stajalo 13:11.

Bjelovar je ekspresno otvorio nastavak susreta i serijom 3-0 ostavio Vranjic na minus pet (11:16). Upravo tu razliku je Vranjic lovio ostatak susreta, ali snage više nije bilo. Bjelovar je sigurno gradio prednost i vodstvo od četiri pogotka održavao gotovo do samog kraja utakmice. Da završi s tri gola razlike pobrinula se Ivka Kljaković-Gašpić koja zavija za konačnih 24:27. Magdalena Nikšić sa sedam pogodaka i Matea Maras s 12 obrana bila su najbolje kod Bjelovara. Kod Vranjica najefikasnije bile su Anđela Zelić s osam golova, a Matea Andabak upisala je deset obrana.

ŽRK Zamet – ŽRK Ivanić 19:23 (10:11)

Na gostovanju u Rijeci Ivanić je skinuo skalp Zametu i stigao do prve prvoligaške pobjede. Mlade rukometašice Ivanića od prve minute su krenule snažno i vodstvo držale sve do 15. minute utakmice kada Zamet stiže do prvog izjednačenja (6:6). Dobra obrana na obje strane označila je prvo poluvrijeme. Uz raspoloženu Katarinu Mrazović, Ivanić je uspio na predah otići s minimalnom prednošću.

Prvih deset minuta drugog poluvremena zadržavala se gotovo izjednačena igra, a onda Ivanić nadahnuto ulazi u 40. minutu susreta i serijom 3-0 bježi na +4 (18:14). Marija Karaula zaključala je svoja vrata u ključnim trenucima i pomogla ekipi da se Zamet ponovno ne približi. U zadnjih pet minuta utakmice ušlo se s +5 Ivanića, a do posljednjeg sučeva zvižduka Zamet je tek smanjio na 19:23. Ivanić je do velikog slavlja vodila Katarina Mrazović s osam golova, a Marija Karaula sakupila je 16 obrana. Kod Zameta se istaknula Lara Židek sa šest zgoditaka, dok je Jelena Piršl obranila 17 lopti.

Prethodni članakZagreb visoko poražen od Barcelone u Ligi prvaka
Sljedeći članakSpačva sa sirenom pobijedila Karlovac, remi Varaždina i Poreča, Umag nadjačao Goricu