Juniorke u kvalifikacijama za SP protiv Rumunjske, Ukrajine i Gruzije

44
Photo: EHF W19 EURO Slovenia

U prostorijama Europske rukometne federacije održan je ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko žensko juniorsko prvenstvo koje će se od 1. do 15. srpnja 2018. održati u Mađarskoj. Hrvatske juniorke plasman na Svjetsko prvenstvo tražit će kroz skupinu 2 gdje će igrati protiv Rumunjske, Ukrajine i Gruzije.

”Zadovoljni smo s kvalifikacijskom grupom. Ukrajina će biti ključna i u toj utakmici ćemo se koncentrirati da pobijedimo. Činjenica je da Gruzija nije kvaliteta koja nam može parirati, a utakmica protiv Rumunjske bi trebala biti za prestiž, odnosno, možemo reći odlučivat će tko će imati najbolji položaj u ždrijebu kasnije za Svjetsko prvenstvo. Ponavljam, utakmica protiv Ukrajine će biti najvažnija u kvalifikacijama jer oni ujedno imaju i pravo odabira domaćinstva kvalifikacija”, rekao je nakon ždrijeba izbornik Ivan Jerković.

Kvalifikacijski turnir će se igrati od 23. do 25. ožujka 2018. godine. Prve dvije reprezentacije iz skupina 1 i 2  izborit će nastup na Svjetskom prvenstvu, dok iz skupina 3-7 prolazi prvoplasirana ekipa.

Prvo pravo na organizaciju ovog kvalifikacijskog turnira ima Ukrajina. Ako Ukrajina ne bude zainteresirana, iduće pravo na organizaciju ima Rumunjska, a zatim Gruzija. Ako niti jedna od navedenih država ne bude htjela organizirati turnir, tada Hrvatska može na sebe preuzeti organizaciju.

Ovo su ujedno i posljednje europske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo budući da se od iduće godine ukidaju kvalifikacije. Reprezentacije će svoje mjesto na svjetskoj smotri morati izboriti kroz plasman na Europskom juniorskom prvenstvu.

Kvalifikacijske skupine za W20 Svjetsko prvenstvo 2018.:

Skupina 1: Portugal, Spain, Austrija, Bugarska

Skupina 2: Hrvatska, Rumunjska, Ukrajina, Gruzija

Skupina 3: Nizozemska, Švedska, Poljska, Češka

Skupina 4: Makedonija, Njemačka, Island, Litva

Skupina 5: Norveška, Srbija, Slovačka, Kosovo

Skupina 6: Slovenia, Turska, Farski otoci

Skupina 7: Crna Gora, Švicarska, Grčka

 

Prethodni članakLokomotiva u osmini finala Challenge kupa protiv PAOK-a
Sljedeći članakZagreb u Areni poražen od Barcelone