Izbornik Červar odabrao 16 igrača za Mediteranske igre

86

Izbornik muške seniorske reprezentacije Lino Červar odabrao je 16 igrača koje će povesti na Mediteranske igre koje se od 22. lipnja do 1. srpnja 2018. održavaju u španjolskom gradu Tarragoni. Reprezentacija se okuplja 18. lipnja u 12 sati u hotelu Panorama u Zagrebu gdje će nekoliko dana odrađivati pripreme, a u noći s 20. na 21. lipnja će krenuti na put prema Tarragoni.

Na Mediteranskim igrama nastupa 13 reprezentacija razmještenih u četiri skupine. Hrvatska će igrati u skupini B s Italijom i Alžirom.

Izbornik Lino Červar će u Tarragonu povesti sljedeće igrače: 

1.Mate Šunjić – CSM Bucuresti
2. Matej Ašanin – Sporting CP
3. Josip Božić Pavletić – RK PPD Zagreb
4. Josip Ereš – RK PPD Zagreb
5. Valentino Ravnić – RK PPD Zagreb
6. David Mandić – HC Izviđač CO
7. Leon Šušnja – RK PPD Zagreb
8. Marin Šipić – RK Nexe
9. Tin Kontrec – RK PPD Zagreb
10. Petar Medić – RK PPD Zagreb
11. Halil Jaganjac – RK Metalurg
12. Lovro Jotić – Aalborg Handbold
13. Jakov Vranković – Grundfos Tatabanya KC
14. Ivan Sršen – MOL-Pick Szeged
15. Bruno Butorac – Tatran Prešov
16. Ante Kaleb – TuS N-Lübbecke

Hrvatski rukometaši natjecanje otvaraju 23. lipnja protiv Italije, a susret s Alžirom igra se dan kasnije. Raspored ostatka turnira možete pronaći ovdje.

Na XVIII. mediteranskim igrama u španjolskoj Tarragoni Hrvatsku će predstavljati 99 sportašica i sportaša iz 23 sporta. Najviše ih je iz odbojke (24), koja će nastupiti s obje seniorske reprezentacije te muškim parom u inačici na pijesku, potom iz muškog rukometa (16). Kada se sportašicama i sportašima pridodaju treneri, liječnici, fizioterapeuti i ostalo prateće osoblje, hrvatsko sportsko izaslanstvo na MI u Tarragoni broji ukupno 163 osobe. U toj brojci je i šest administrativnih članova Misije HOO-a, predvođenih šefom Misije Damirom Šegotom, a Hrvatsku će na MI u Tarragoni predstavljati još i 15 sudaca iz 13 sportova.