Juniorke otputovale na Svjetsko prvenstvo u Debrecen

119

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija otputovala je u Mađarsku na Svjetsko prvenstvo koje se održava od 1. do 14. Srpnja u Debrecenu. Iza Hrvatske je mjesec dana priprema u prekinutom nizu i u sklopu tih priprema odigrala je četiri prijateljske utakmice protiv Slovenije (29:31; 29:18) i Crne Gore (23:20; 26:23).

Hrvatska se na Svjetskom prvenstvu nalazi u skupini D zajedno s Francuskom, Njemačkom, Španjolskom, Egiptom i Švedskom.

Izbornik Ivan Jerković prije puta u Mađarsku osvrnuo se na pripreme iza reprezentacije: ‘’Ove pripreme su malo specifične s obzirom na to da većina djevojaka ima upise na fakultete, odnosno, državnu mature, dok ih dobar dio već studira pa smo kombinirali vikend okupljanja kroz ovih mjesec dana. Okupljali smo se od četvrtka do nedjelje. Moramo im izaći u susret, ali dobro je što imamo kontinuitet što je dobra stvar jer smo mjesec dana zajedno. Imali smo problema s otkazima i ozljedama. Ni ove godine nas to nije izbjeglo. Imamo ovih 16 igračica koje su podnijele ove pripreme, izdržat će Prvenstvo i sigurno ćemo dati maksimum.’’

‘’Uvijek ima sitnih ozljeda, prvo smo izgubili Dobrić; pukao je prst, metakarpalna kost. Imamo i distorziju Ane Zelić, a na zadnjoj prijateljskoj utakmici je na zagrijavanju Tena Japundža osjetila koljeno. I Korina Karlovčan je bila ozlijeđena pa nije u zadnjoj fazi odradila treninge, ali mislim da će cure izdržati tih sedam, osam utakmica na svjetskoj smotri u startu ‘’, prokomentirao je zdravstveni karton hrvatski strateg.

Skupina na Svjetskom prvenstvu nije laka i pred hrvatskim rukometašicama su velike prepreke, ali niti u jednom trenutku se neće predate: ‘’Možda mi je i drago što nam je odmah najjača ekipa u grupi i na otvaranju Prvenstva na koje idemo rasterećeno. Nećemo se predati. Francuska je europski prvak, zna se što je Francuska u svjetskom rukometu. Ne znam je li ikada ovako bila složena grupa na svjetskim prvenstvima u kojoj je pet Europljana koji su među prvih deset. Nismo imali sreće ni s križanjem, tamo nas čekaju Danska, Nizozemska, Rumunjska, ali nama je prvi cilj probati ući među četiri da izborimo osminu finala. U tim utakmicama je ona sve moguće ‘’

Izbornik Ivan Jerković na Svjetsko prvenstvo vodi sljedećih 16 igračica:
1. Magdalena Ećimović – RK Podravka Vegeta
2. Lucija Bešen – RK Sesvete Agroproteinka
3. Lea Beličev – RK Trešnjevka
4. Korina Karlovčan – RK Podravka Vegeta
5. Dora Lukić – RK Sesvete Agroproteinka
6. Tena Japundža – RK Lokomotiva
7. Lucija Zeba – HC Kozarmisleny SE
8. Katja Mikolić – ŽRK Zamet
9. Antonija Čivljak – RK Lokomotiva
10. Ivona Mrđen – RK Podravka Vegeta
11. Lea Franušić – RK Podravka Vegeta
12. Magdalena Žderić – RK Dalmatinka
13. Leonarda Kapetanović– RK Lokomotiva
14. Ena Car – ŽRK Zrinski
15. Katarina Mrazović – ŽRK Ivanić
16. Ana Zelić – ŽRK Split 2010

Stručni stožer ženske juniorske reprezentacije uz izbornika Jerkovića čine trener Ante Burger, kondicijski trener Alen Marošević, tehniko Zdravko Mirilović i fizioterapeutkinja Tina Krmpotić.

Raspored Hrvatske na Svjetskom prvenstvu:
2.7.2018 u 16:00 h: Francuska – Hrvatska
3.7.2018. u 16:00 h: Hrvatska – Njemačka
5.7.2018. u 14:00 h: Hrvatska – Egipat
6.7.3028. u 20:00 h: Švedska – Hrvatska
8.7.2018. u 12:00 h: Španjolska – Hrvatska

Skupine na Svjetskom prvenstvu:
Skupina A: Mađarska, Norveška, Crna Gora, Brazil, Portugal, Obala Bjelokosti
Skupina B: Rusija, Južna Koreja, Slovenija, Kina, Čile, Island
Skupina C: Danska, Nizozemska, Rumunjska, Angola, Japan, Paragvaj
Skupina D: Francuska, Njemačka, Španjolska, Hrvatska, Egipat, Švedska
.