PPD Zagreb uvjerljiv protiv Izviđača

118
Foto: SEHA-Gazprom liga

Rukometaši PPD Zagreba nakon poraza od Nexea na startu SEHA-Gazprom lige okrenuli su se novom susretu regionalne lige. U drugom susretu sezone zagrebački Lavovi u dvorani Sutinska Vrela ugostili su Izviđač iz Ljubuškog. Igrači Line Červara opravdali su ulogu favorita u ovom susretu te su upisali slavlje . Sljedeći suparnik im je Steaua iz Bukurešta, debitant SEHA-Gazprom lige.

Od samog starta je bilo vidljivo da mlada promijenjena momčad Izviđača neće moći pratiti tempo hrvatskog prvaka. Otvoreno je s 2:0 PPD Zagreba, a do prvog gola je Izviđač stigao tek u petoj minuti preko Vedrana Delića. Nakon toga uslijedila su četiri uzastopna gola Zagrebaša, a protivnička momčad nizala je tehničke greške. Nakon Leona Šušnje (6:1) zabio je Vasilije Kaluđerović za 2:6 i to je bio posljednji gol izviđača u prvih 15 minuta utakmice. Zagrebaši su nizali pogodak za pogotkom i do sredine prvog poluvremena pobjegli na +8 (10:2).

U nastavku je izviđač krenuo malo bolje, ali Zagrebaši su dovoljno odražava svoj ritam igre kako bi njihova velika prednost bila postojana. Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu bilo je 25:12, dok je nakon samo pet minuta ta prednost Zagrebaša bila +13. Do tog trenutka kod Zagreba su se gotovo svi upisali na listu strijelaca, točnije samo Luka Mrakovčić i Gregor Potočnik nisu zatresli protivničku mrežu. Obrana Zagreba izgledala je dobro, a kod Izviđača mlada momčad mogla je skupiti dodatnog iskustva U posljednjih deset minuta ušlo se pri 31:18 da bi po posljednjem sučevu zvižduku na semaforu stajalo 36:25.

Kod Zagreba najefikasniji bio je stopostoni Valentino Ravnić sa šest pogodaka, a vratarski tandem Jović-Kastelic sakuoio je devet obrana. Kod Izviđača najbolji je bio Vedran Delić s pet zgoditaka, a Matej Mandić na vratima zaustavio je šest zagrebovih lopti.

SEHA-Gazorom liga, 3. kolo:
PPD Zagreb – Izviđač CO 36:25 (20:5)