Pobjedom nad Italijom Hrvatska osvojila HEP Croatia Cup u Poreču

172

U utakmici bez rezultatske neizvjesnosti Hrvatska je pobjedom 28-20 nad Italijom osvojila HEP Croatia Cup 2019. u Poreču.

Naši igrači odradili su lakši trening u posljednjoj provjeri prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj. Protivnik koji kvalitetom nije mogao parirati u segmentima rukometne igre ipak je pružio snažan otpor.

Talijani su igrali odlično, te su čak u 11. minuti došli do izjednačenja, međutim u tim trenutcima spašavao nas je sjajni Marin Šego koji je odmah u startu skupio šest obrana.
Nismo uspijevali pronaći idealnu postavu, a obrana je propuštala strpljive Talijane čijim je napadom dirigirao odlični Hrvat Dean Turković. Bez inteziteta i inicijative naši su igrači dozvolili još jedan rezultatski priključak 9-9 u 26. minuti.
Sve pokušaje da stvorimo značajniju prednost zaustavljao je odlični talijanski vratar Domenico Ebner, koji je u prvom dijelu sakupio sedam obrana i najzaslužniji je što su Talijani na odmor otišli s minimalnim zaostatkom.

Međutim, sam ulazak u drugo poluvrijeme nagovijestio je bolju Hrvatsku. Ivić je odlično na golu zamijenio Šegu, a Luka Stepančić je dalekometnim šutevima bio nezadrživ za talijansku obranu.
Poveli smo u 41. minuti prvi put s pet pogodaka razlike  igrala se agresivnija obrana i bilo je izvjesno da će izabranici Lina Červara doći do pobjede.
Unatoč ne baš sjajnom dojmu s kojim smo se predstavili istarskoj publici treba uzeti u obzir da su naši igrači posljednjih dana naporno radili i na podizanju fizičke forme.

Najbolji u našim redovima su svakako obojica vratara Šego i Ivić, uz efikasnog Stepančića koji je zabio sedam pogodaka, dok je Talijane predvodio već spomenuti Ebner na vratima, te najbolji strijelac Andrea Parisini sa šest golova.

Prethodni članakHrvatska rukometna reprezentacija pobjedom otvorila HEP Croatia Cup u Poreču
Sljedeći članakIzbornik Červar objavio konačni popis igrača za Svjetsko prvenstvo