Nexe slavio protiv Hannovera, Zagreb poražen od PSG-a

66

Vikend naših euro ligaša bio je očekivan – Nexe je u Našicama pobijedio bundesligaša Hannover – Burgdorf, a PPD je doživio poraz od PSG-a u Parizu.

U drugom kolu skupine B EHF Kupa, Nexe je na domaćem terenu svladao njemački Hannover 29:25 i tako se pozicionirao na prvo mjesto skupine s ukupno četiri boda. Rukometaši RK Nexea igrali su sjajno, kontrolirajući utakmicu od početka pa do samog kraja. Na poluvremenu su vodili pet razlike i u drugom dijelu održavali tu prednost zahvaljujući izuzetnoj obrani na čelu s golmanom Morenom Carem. Rukometaši Hannovera uspjeli su doći na minus dva u drugom poluvremenu, međutim uz Cara na vratima i s dvije kontre, Hannover je zaustavljen. U redovima Nexea istaknuli su se Halil Jaganjac, Vedran Zrnić i Marko Buvinić s pet pogodaka, dok su Marin Šipić i Ivan Vida postigli četiri.

U 12. kolu EHF Lige prvaka, PSG je slavio u Parizu 33:28, što je PPD-ov šesti poraz ove sezone koji ih je trenutno pozicionirao na peto mjesto skupine B Lige prvaka. Na samom početku su se držali sjajno i u 10. minuti bilo je 6:6, međutim kada su Francuzi pobjegli na +2, Zagreb nije imao odgovor i na predah su otišli sa šest pogodaka razlike (19:13). U drugom poluvremenu momčad Branka Tamšea ipak je pojačala agresivnost i iskoristila pad koncentracije domaćina. Nekoliko njihovih pogrešaka brzo su i vješto kaznili i u jednom trenutku stigli na samo tri pogotka zaostatka.  Tradicionalno prvi strijelac RK Zagreba je bio Zlatko Horvat sa šest pogodaka, dok su Matej Hrstić i Senjamin Burić imali po pet.

Prethodni članakDerbi u Parizu
Sljedeći članakDubrava i Poreč slavili u 15. kolu Premijer lige