Sesvete žele zadržati vodeću poziciju, tijesna borba između Rudara i Rudana

84

Drugo kolo Lige za ostanak, u subotu, 23. ožujka donosi susret između razigrane Gorice i Zameta, izjednačenih sastava – Rudara i Rudan Labina, te borbu Sesveta za zadržavanje vodeće pozicije na tablici.

Nakon poraza od Gorice prošloga vikenda, vodeći sastav Lige za ostanak mora pobijediti Zamet ukoliko želi zadržati vodeću poziciju, te osvojiti naslov pobjednika u tom natjecanju. Momčad iz Sesveta imaju najbolju obranu, dok je riječi sastav ipak najefikasniji. Zamet nije ekipa na kojoj se lako može vaditi i zato treba očekivati pravu borbu.

Gorica je u izvrsnoj formi u posljednje vrijeme i sve će napraviti da to potvrdi i protiv Varaždina. Iako nema velikih zvijezda u svojoj momčadi, ipak ima vrlo ujednačen sastav s jako dobrim vratarskim tandemom i solidnu mogućnost rotacija. Gostima pak gori pod nogama. U Labinu su u prvom kolu Lige za ostanak gotovo iznenadili domaćina, a bod koji su donijeli vratio je tračak nade i vjeru da se mogu iščupati iz nezavidne situacije.

Susjedi na ljestvici, Rudar i Rudan, posljednji su par drugog kola Lige za ostanak, a dijele ih dva boda. Pobjeda nekoga od njih može gurnuti u sigurnu zonu, dok poraženi ide u grčevitu borbu za ostanak. Međusobni susreti u prvom dijelu Premijer lige otkrivaju da su to dosta izjednačeni sastavi budući da su oba sastava su pobijedila na svome terenu – u Labinu je bilo 24:23, dok je u uzvratnom susretu Rudar slavio 23:21.

 

LIGA ZA OSTANAK – 2. KOLO:

23.03. 17:30  SESVETE – ZAMET
23.03. 18:30 GORICA – VARAŽDIN 
23.03. 19:30 RUDAR – RUDAN LABIN

Prethodni članakKontrolno okupljanje ženske kadetske reprezentacije u Umagu
Sljedeći članakZagreb pred izazovom sezone, Nexe čeka ključni susret s Tatabanyom