Hrvatska pobjedom otvorila HEP Croatia Cup

205

Osmo izdanje HEP Croatia Cupa za žene, hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je pobjedom protiv Češke 30:24 (17:13).

Izvrsnom, agresivnom i pokretljivom obranom naše su igračice Češku ostavile na samo jednom pogotku u prvih osam minuta pa je Jan Bašný morao pozvati minutu predaha. Nakon deset minuta igre Hrvatska je imala prednost od 6:1 ali s tri pogotka za redom, Češka uskoro stiže na 6:4. Markéta Jeřábková pogađa s 9-10 metara i drži priključak. Sredinom prvoga dijela Šoštarić uvodi Milosavljević na poziciju lijeve vanjske, a Ježić na crtu. Upravo njih dvije uz podršku Nikoline Zadravec dižu našu prednost na 13:8. Poluvrijeme je na kraju završilo 17:13.

Sjajno je Hrvatska otvorila drugo poluvrijeme. Serijom 3:0 brzo je pobjegla na 20:13 što je ujedno bila i druga najveća razlika u susretu. Kako je pobjeda bila osigurana, izbornik Šoštarić je posljednjih deset minuta krenuo s ozbiljnijim izmjenama. Na vrata je nakon 11 obrana Pijević, stavio Magdalenu Ećimović. Plahinek je ušla na lijevo krilo, Miočinović na desno, a Ježić na crtu. Češka je s novim promjenama pokušavala uhvatiti koliko toliko brzi priključak ali nikako nije uspjela, te je Hrvatska na kraju slavila 30:24.

U susretu protiv Češke, Stela Posavec je postigla šest pogodaka, Paula Posavec pet, a Nikolina Zadravec četiri, dok su Krsnik, Ježić, Debelić i Glavan, svaka po tri pogotka. U češkim redovima, najefikasnije su Markéta Jeřábková i Michaela Hrbková sa šest postignutih pogodaka.

 

U prvom susretu prijateljskog turnira HEP Croatia Cup, neodlučeno su odigrale Austrija i Slovenija 23:23 (10:13).

Prethodni članakZagreb pred izazovom sezone, Nexe čeka ključni susret s Tatabanyom
Sljedeći članakHrvatska doživjela poraz u susretu protiv Austrije