Hrvatska osvojila prvo mjesto na HEP Croatia Cup-u

284

U posljednjem susretu na HEP Croatia Cup-u, hrvatska ženska seniorska reprezentacija pobijedila je Sloveniju 28:27 i tako postala pobjednik turnira. Na drugom mjestu našla se Češka, dok je Austrija bila četvrta, a Slovenija je zauzela posljednje mjesto.

Nenad Šoštarić je ponovno započeo susret s jednom promjenom u odnosu na dosadašnje susrete – prednost na vratima dobila je Magdalena Ećimović. Slovensko vodstvo od 2:0 smo brzo dostigli pa i poveli 4:2. U 8. minuti već je bilo 6:3. No, uporna Slovenija uz pomoć Amre Pandžič uskoro stiže do izjednačenja, što je bio njihov posljednji trzaj u prvom poluvremenu. Hrvatska je uskoro opet odjurila na pet pogodaka prednosti i rutinski to održavala do poluvremena. Šoštarić je u međuvremenu minutažu dao Katarini Ježić na crti i Dejani Milosavljević u napadu. Na predah se otišlo sa 17:14.

U nastavku je Hrvatska opet malo popustila pa se Slovenija opasno približila na 18:17. No ipak, sjajno reagira Lucija Bešen na vratima. U sljedećih petnaestak minuta bilo je dosta uspona i padova u igri obje reprezentacije ali je Hrvatska ipak čuvala vodstvo. Međutim, Slovenija se onda razigrala do kraja. Svježe snage s klupe trenera Uroša Bregara bolje su reagirale nego naše ali ipak, Bešen u 51. minuti brani sedmerac Anike Strmad i tri čista zicera Nine Žabjek i Nine Zulić, čime nas je pogurala prema pobjedi. Posljednja dva pogotka zabila je Dora Lacković nakon što je imala dva promašaja.

Najefikasnija naša igračica bila je Larissa Kalaus koja je postigla devet pogodaka iz 12 pokušaja, dok su Stela Posavec i Marina Glavan postigle svaka pa četiri. Sjajna Lucija Bešen je imala šest obrana. S druge strane, u slovenskim redovima najistaknutija je Nina Zulič sa šest postignutih pogodaka, dok su Manca Jurič, Nina Žabjek, Ana Abina i Hana Vučko imale svaka po četiri.

 

Prethodni članakZagreb i Nexe doživjeli poraze
Sljedeći članakKvalifikacijske utakmice sa Srbijom za Europsko prvenstvo 2020.