Zamet slavio protiv Sesveta, Rudan Labin pobijedio Rudar u gostima

70

Drugo kolo Lige za ostanak, donijelo je pobjedu Zameta u Sesvetama, te novi uspjeh Varaždina u gostima, a u derbiju začelja Rudan Labin je pobijedio Rudar u gostima.

Sesvete su doživjele drugi poraz na svome terenu, te će do kraja grčevito morati zapeti ukoliko želi sačuvati vodeću poziciju. Domaćini su vrlo sigurno kontrolirali igru i rezultat u prvom dijelu. U 11. minuti su imali 6:3, a u 18. 10:6. Međutim, nakon toga slijedi pad i Zamet u 24. minuti stiže do izjednačenja. U nastavku se praktički cijelo vrijeme igralo pogodak za pogodak. Nitko nije uspio stvoriti dva ili više pogodaka prednosti sve do 58. minute kada Starčević zabija za 26:28. Preostale dvije minute Sesvete su uspjele smanjiti na pogodak zaostatka, premda su imale posljednji napad za izjednačenje, no nisu uspjeli.

S novim trenerom Alanom Belkom, Varaždin je preživio još jedno teško i neugodno gostovanje. Iz Velike Gorice vraćaju se s bodom i znatno lakše će im biti u nastavku sezone. Premda još zaostaju četiri boda za momčadima koje su u zoni spasa, ništa nije nemoguće. U malom derbiju začelja vladala je očekivano tvrda, čvrsta borba. U prvome dijelu izmjenjivali su se u vodstvu i nitko nije uspijevao stvoriti ozbiljniju razliku. Na predah se tako otišlo s 14:14. U nastavku je Rudan Labin bio malo mirniji i precizniji, te držao minimalnu razliku na svojoj strani. Rudar se strahovito trošio u jurnjavi zaostatka i konačno u 41. minuti stiže do izjednačenja 20:20 ali i preuzima vodstvo. Međutim, Rudar ipak uskoro okreće prednost na svoju stranu.

LIGA ZA OSTANAK – 2. KOLO:

SESVETE – ZAMET 28:29
GORICA – VARAŽDIN 1930 28:28
RUDAR – RUDAN LABIN 29:31

Prethodni članakHrvatska doživjela poraz u susretu protiv Austrije
Sljedeći članakZagreb i Nexe doživjeli poraze