Podravka i Lokomotiva u borbi za naslov prvaka

175

24. kolo 1. HRL za žene donosi konačni rasplet na vrhu, dok će se na dnu sve pak rješavati u posljednja dva kola.

Podravku i Lokomotivu dijele samo dva boda. Zagrepčanke su za sada u prednosti i dovoljan im je bod. Podravka će pokušati iskoristiti prednost domaćeg terena kao što je to bilo nedavno u Kupu i odjuriti ka naslovu prvakinja, a pri tome se oslanjaju na prepune tribine koje će im sigurno biti dodatna motivacija. U dva susreta ove sezone svako je dobio po jedan na svome terenu – Lokomotiva u prvenstvu 24:22, a Podravka Vegeta u Koprivnici u 1/4 finalu Kupa 26:19.

Bez obzira na teško stanje i borbu Trešnjevke za ostanak u ligi, Sesvete Agroproteinka jednostavno mora do novih bodova kako bi ostala pri vrhu, posebice jer ih u dva posljednja kola čekaju Lokomotiva i Podravka. Kako bi ostao među najboljim hrvatskim ekipama, Osijek mora dobiti svaku utakmicu do kraja. Zrinski je dobar izazovan suparnik koji u susret ulazi bez pritiska jer ne mogu napraviti ni značajan skok ali i pad na ljestvici.

Koka je pak dva boda iza trećeplasiranog Bjelovara i učinit će sve kako bi osvojila to mjesto na kraju sezone pa je pred Splitom težak izazov. Dalmatinka je s druge strane u lošoj seriji posljednjih mjesec i pol dana. Murvica je idealan suparnik da se taj niz prekine. No, gošće iz Crikvenice moraju osvojiti „neplanirane“ bodove kako bi izbjegle ispadanje.

1. HRL ZA ŽENE – 24 . KOLO:

26.04.   20:00 SESVETE AGROPROTEINKA – TREŠNJEVKA

27.04.   17:00  KOKA – SPLIT 2010

27.04.   18:00  OSIJEK – ZRINSKI

27.04.   18:00  PODRAVKA VEGETA – LOKOMOTIVA (PlanetSport)

28.04    20:00 DALMATINKA – MURVICA

ZAMET – UMAG 0:10

BJELOVAR SLOBODAN

Prethodni članakSesvete i Gorica u borbi za vrh ljestvice, Varaždin i Rudan traže bodove spasa
Sljedeći članakZavršnica 1. HRLD za djevojčice rođene 2006./2007. – Live stream