Sesvete i Gorica u borbi za vrh ljestvice, Varaždin i Rudan traže bodove spasa

56

Šesto kolo Lige za ostanak moglo bi ponuditi dosta odgovora kada je u pitanju rasplet na vrhu ali i na dnu ljestvice. 

Rudar se nalazi u najtežoj situaciji i samo ga pobjede u svih pet preostalih kola ali uz pomoć drugih, mogu zadržati u elitnom razredu hrvatskog rukometa. Rudari su posljednju pobjedu ostvarili prije nepuna dva mjeseca. Riječani su doduše također u negativnom nizu s dva poraza za redom ali se nadaju da mogu do bodova u Rudama kojima bi s jedne strane riješili pitanje ostanka, a s druge uz malo sreće ostali u igri za sam vrh.

Varaždinci su u silnom naletu i labinskom sastavu bit će iznimno teško u Areni. U pet kola Lige za ostanak, Varaždin je bez poraza, a sada se susreće s direktnim suparnikom za bijeg sa začelja. Domaćin će sigurno učiniti sve da nastavi svoj niz pobjeda te osvoji bodove koji će ga praktički odvesti u zonu spasa. Rudan je pak u osnovnom dijelu sezone dva puta dobio Varaždince istim rezultatom 31:28, dok je u trećem susretu bilo neodlučeno 26:26.

Susret Gorice i Sesveta privlači najviše pozornosti jer se radi o dva vodeća sastava Lige za ostanak. Pobjednik iz toga ogleda napravio bi veliki korak ka osvajanju prvog mjesta. Goričani su uz Varaždin nekako najstabilniji u ovom dijelu sezone i definitivno u maloj prednosti zbog forme ali i domaćeg terena. Sesvete su s druge strane izgubile tri domaća susreta Lige za ostanak ali dobile dva u gostima.

LIGA ZA OSTANAK – 6. KOLO:

27.04.   18:30   RUDAR – ZAMET

27.04.   19:00   VARAŽDIN 1930 – RUDAN LABIN

27.04.   20:15   GORICA – SESVETE