Neizvjesno osmo kolo Lige za ostanak

110

Osmo kolo Lige za ostanak donosi novu „dramu” jer završnica lige gotovo nikada nije bila neizvjesnija – tko će uz Rudar napustiti elitni razred?

Gorica je domaćin Zametu i traži potvrdu vodeće pozicije. S 11 osvojenih bodova u Ligi za ostanak, oni su najuspješniji klub. Imaju dobar raspored jer do kraju su osim Zametu domaćini i Rudanu iz Labina, a gostuju i kod Rudara. Naizgled, put prema osvajanju prvog mjesta im je otvoren. Zamet je samo bod slabiji. Dobili su Sesvete i Rudar u gostima u Ligi za prvaka i zato će ih Gorica morati ozbiljno shvatiti. Problem Riječana je što imaju dva gostovanja za redom i gubitak bodova u oba mogao bi ih dovesti u nesigurnu zonu.

Sastav iz Sesveta nema pravo na pogrešku, posebno doma gdje su već izgubili šest bodova. Eventualni poraz od Rudan Labina gurnuo bi ih u izuzetno tešku situaciju. Sretna okolnost za Davora Dominikovića, iako ima problema s ozljedama, je činjenica da do kraja  ima dva susreta na domaćem terenu.

Izuzetno važan susret igra se u Rudama. Premda se Rudar već oprostio od Premijer lige, ipak utječe na sudbinu drugih. Svaki bod koji bi otrgnuli Varaždincima, Gorici koja dolazi tjedan dana kasnije ili Sesvetama kod kojih će gostovati, može značiti lom na ljestvici. Varaždinci nakon poraza od Gorice u prošlom kolu nemaju pravo na pogrešku. Rudar je u prvom dijelu Premijer lige izvukao remi u Varaždinu, doma ih dobio s jedan razlike, a poraženi su tek u trećem kolu Lige za prvaka s 11 razlike.

LIGA ZA OSTANAK – 8. KOLO:

11.5.2019. 20:00 GORICA – ZAMET
11.5.2019. 20:00 SESVETE – RUDAN LABIN
12.5.2019. 18:30 RUDAR – VARAŽDIN

Prethodni članakDubrava se bori za treće mjesto
Sljedeći članakTeška pobjeda Dubrave