Nastavak tradicije: 43. izdanje seminara trenera ugostiti će ugledna rukometna imena

212

Već godinama sastavni dio Festivala rukometa je trenerski seminar. Zapravo, bolje rečeno, Festival rukometa nezamisliv je bez trenerskog seminara. Ovogodišnji seminar je 43. po redu i najstariji je trenerski seminar u Europi. Sve je počelo 21. siječnja 1976. godine na Osnivačkoj konferenciji Udruge trenera HRS-a koja je igrom slučaja održana, zamislite baš u Poreču. Na njoj je bilo prisutno 146 trenera. Tom prigodom održana je i ŠKOLA RUKOMETA HRS-a. Od 1990 godine ona mijenja naziv u SREDIŠNJI SEMINAR TRENERA HRS-a.

Ove godine očekuje se dolazak oko 550 trenera. Među njima će biti i osam trenera koje kao goste šalje Južna Koreja. Predvoditi će ih nekada najbolji rukometaš svijeta YOON Kyung Shin koji je trenutačno trener najboljeg korejskog kluba. Svoje trener kao goste šalju još Kuvajt, Italija , Slovenija, BiH, Kosovo, Švicarska , Austrija i Švedska.

U sportskoj dvorani Žatika predavači će biti sve samo ugledna rukometna imena, od Nikole Foretića, Davora Rokavca, Hrvoja Horvata, do Nenada Šoštarića i Šveđanina Johana Zanottija. Prvi put na Seminaru imati ćemo i panel raspravu na temu „Hrvatski ili skandinavski model rukometa“. Gosti su izbornik muške rukometne reprezentacije Lino Červar i pomoćni trener norveške reprezentacije Željko Tomac. Biti će to sjajna prilika da čujemo što su to Skandinavci napravili posljednjih godina da su praktički preuzeli dominaciju u rukometnom svijetu. Ne zaboravimo Danska je olimpijski pobjednik i svjetski prvak, Norveška srebrna na posljednja dva svjetska prvenstva, Švedska srebrna na europskom prvenstvu u Hrvatskoj 2018. godine.

Od 1990-2001. godine voditelj seminara bio je pokojni profesor Vinko Tomljanović, a od 2002. godine voditeljica seminara je dr.sc. Lidija Bojić – Ćaćić.

Predsjednik Udruge trenera od 2019. godine je izbornik Lino Červar.

 

Cjelokupni program 43. seminara trenera pogledajte OVDJE.

Seminar trenera možete pratiti putem livestreama na službenim kanalima Hrvatskog rukometnog saveza.

Prethodni članakLivestream završnica PH 2008/2009
Sljedeći članakZavršnica za dječake 2008./2009. – plasmani