I ove godine ugledna imena na 43. izdanju seminara trenera

447

Jedna od posebnosti svakog Festivala rukometa je i seminar trenera pa se tako tradicija nastavlja i ove godine. Ovogodišnje izdanje je četrdeset i treće po redu i po tome je naš trenerski seminar najstariji u Europi. Sve je počelo 1976. godine baš u Poreču na Školi rukometa HRS-a, odnosno osnivačkoj skupštini Udruge trenera. Zatim, 1990. godine škola je promijenila naziv u Središnji seminar trenera HRS-a.

Domaćin ovogodišnjeg seminara je sportska dvorana ”Žatika“ koja će ugostiti gotovo 600 trenera i gostiju iz osam zemalja svijeta, što dovojno govori o tome koliko je hrvatski rukomet cijenjen u svijetu. U ime HRS-a, voditeljica seminara Lidija Bojić – Ćaćić ističe: Jako nam je drago da smo i ove godine u Poreču i da je Seminar tamo gdje je sve počelo. Veseli me i dolazak inozemnih gostiju, dolazi delegacija iz Koreje zato što je dobra organizacija, dobar je događaj i htjeli bi vidjeti kako najbolji savezi rade ovakve događaje.

Još jedna specifičnost ovogodišnjeg seminara je i vrlo zanimljiva panel rasprava, odnosno okrugli stol na temu: Hrvatski ili skandinavski model rukometa. A gosti gotovo
da ne mogu biti idealniji – izbornik Lino Červar i prvi suradnik Christiana Berga u norveškoj reprezentaciji Željko Tomac. Uz navedene goste, očekuje nas još dobro poznatih i priznatih imena iz svijeta rukometa. Bit će gospodin Zanotti, vrhunski trener mlađih skupina koji radi u Danskoj i Švedskoj, naši treneri Nenad Šoštarić, Davor Rokavec i Hrvoje Horvat. Po prvi put ćemo imati prezentaciju rukometa u kolicima o čemu će govoriti Kazimir Ilijaš i Ivan Dragić tako da i otvorimo to područje. S nama će biti i Nikola Foretić. Također, Višnja Ljubičić i Zrinka Greblo će po prvi put govoriti i o prevenciji nasilja u sportu, govorit će se o edukaciji djece, trenera i roditelja, kako na vrijeme prepoznati i spriječiti nasilje, najavljuje Bojić – Ćaćić.

Nema sumnje da je pred nama još jedan fantastičan događaj, a iz HRS-a pozivaju sve ljubitelje rukometa da se pridruže u što većem broju: Tijekom seminara za trenere, mislim da se može naučiti mnogo toga. Vrhunski su predavači, vrhunski događaji. Dođite, uživajte i bodrite i kadetsku i seniorsku završnicu. Vjerujem da će biti jedan prekrasan događaj, zaključila je Bojić – Ćaćić.

Prethodni članakZavršnica PH za mladiće (2002./2003.) – 1. dan
Sljedeći članakZavršnica PH Dječaci 2002/2003 – LIVESTREAM