Finale kupa EHF-a jedan je od vrhunaca naših karijera

867

Pomalo u sjeni svega što se događa na Festivalu rukometa u Poreču, hrvatski rukomet, ali sport općenito dobio je još jedno veliko priznanje. Naime, na Final Fouru EHF kupa hrvatski sudački par Dalibor Jurinović i Marko Mrvica sudili su finele između Kiela i Fuche Berlina 26:22.

Riječ je o paru koji je zajedno na sceni od 1998. godine. Više od 900 utakmica je u njihovim nogama. Od toga trećina u hrvatskoj Premijer ligi. Zamislite samo koliko je to tisuća pretrčaniih kilometara, prolivenog znoja, propuštenih vikenda s obitelji i prijateljima. Ali sve se lakše izdrži, ako radiš ono što voliš. A Dado i Marko beskrajno su odani sudačkom poslu i profesiji rukometnog suca.

Iza njih su tri europska prvenstva rukometašica 2014, 2016, 2018, Mediteranske igre u Turskoj 2013, i Španjolskoj 2018. U posljednjih pet godina ovo im je bio četvrti Final Four europskih kupova. Dva puta su sudili na završnom truniru rukometašica, i to polufinala Lige prvakinja, dva puta na finalnom dijelu natjecanja kup EHF. Ovo finale iz Kiela jedan je od vrhunaca njihovih karijera, premda s rado sjete i četrvt finala Lige prvaka 2017. kada su igrali velikani Barcelona i Kiel. Bili su u 26  zemalja svijeta, posjetili 73 grada, obišli 50-tak hrvatskih dvorana. Zapravo tko bi rekao da ih uopće toliko imamo?

Sve to precizno vode, i znaju gotovo napamet. Toliko su posvećeni svom poslu da čovjek  ponekad pomisli, šteta je što žive u vremenu još jednog briljantnog hrvatskog sudačkog para Matija Gubica i Boris Milošević. Jer teško je očekivati da malena Hrvatska, bez obzira koliko rukometno bila jaka može na velika natjecanje poslati dva sudačka para. A možda su baš Matija i Boris motiv više da budu još bolji i odgovorniji u onome što rade.

Razumiju se pogledom. I nikto bolje od njih dvojice ne zna u čemu su najbolji, ali koje su njihove mane i slabosti. U 21 godinu mnogo toga prošli su skupa. Zajedno odrastali, gotovo bratski sve dijelili. I kažu „nije nam žao, opet bi sve ponovili“. Bravo Dado i Marko i još jedanput iskrene čestitke svih kojima je hrvatski rukomet na srcu.

Prethodni članakZavršnica PH Dječaci 2002/2003 III dan – LIVESTREAM
Sljedeći članakRK Dubrava – RK Bjelovar – LIVESTREAM