Novi ugovor s Porečom – Grahovac: “Nakon priprema u Poreču, često smo kući dolazili s najsjajnijim odličjima“

537

U prostorijama gradske vijećnice istarskog bisera Poreča svečano je potpisan jednogodišnji ugovor o suradnji Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Poreča. Ugovor su na obostrano zadovoljstvo potpisali predsjednik HRS-a Tomislav Grahovac i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Svoj entuzijazam za budućnost s dogovorenom suradnjom nije krio gradonačelnik Loris Peršurić: “Poreč je poznat po mnogočemu, ali je poznat i kao grad sporta. Poreč ima jako puno sportskih manifestacija, a upravo rukomet nam je jedan od najbitnijih. Drago nam je što se reprezentacija vraća na pripreme, vratilo nam se i klupsko natjecanje. Vjerujem da se rukometni savez dobro osjeća ovdje, dakle reprezentacija i svi klubovi koji dolaze ovdje.”

U ime HRS-a, predsjednik Tomislav Grahovac je istaknuo: “Prije svega, mi smo počeli s Festivalom rukometa u Poreču i nakon što smo bili neko vrijeme u Umagu kojem ovim putem još jednom zahvaljujem, odlučili smo se vratiti u Poreč. Poreč zadovoljava apsolutno sve kriterije koji trebaju jednom sportskom savezu kao što je HRS. Poreč je možda i grad s najrazvijenijom i najjačom sportskom infrastrukturom u Hrvatskoj.”

Nadalje, predsjednik Grahovac je naglasio i što sve obuhvaća novopotpisana suradnja: “Tu će biti naše najjače selekcije koje će imati porečku bazu za pripreme za velika natjecanja, zatim događanja kao što je Festival rukometa, u lipnju igramo kvalifikacijsku utakmicu protiv Belgije, zatim HEP Croatia Cup i niz takvih sličnih pripremnih turnira će se više manje održavati u Poreču. Vrlo rado dolazimo Poreč na pripreme i moram se pohvaliti da smo nakon priprema u Poreču često kući dolazili s najsjajnijim odličjima. I nadam se da će takva suradnja biti i u budućnosti.”

S trenutno središnjim događajem u Poreču, Festivalom rukometa, izrazito su zadovoljni i gradonačelnik i predsjednik HRS-a. Gradonačelnik je zadovoljan i u ime grada Poreča i u ime Turističke zajednice. Pogotovo zato što su u Poreču svi uzrasti, djevojčice, dječaci, treneri, suci, dakle veliko okupljanje i veliki broj ljudi, a Grahovac dodao kako je kroz proteklih tjedan dana kroz Poreč prošlo oko dvije tisuće ljudi, što treneri, mlađe dobne skupine, završnica ženskog i muškog Kupa. “Mislim da se mi kao savez možemo pohvaliti da niti jedan sport nema ovakvu manifestacija kao što je Festival hrvatskog rukometa i jako smo ponosni na što smo napravili.”

Prethodni članakRK Dubrava – RK Bjelovar – LIVESTREAM
Sljedeći članakPotpisivanje ugovora s Gradom Porečom