Završnica PH za mladiće (2002./2003.) – 3. dan

1402

Treći dan završnice za kadete (2002./2003.) otvorili su Balić Metličić i Ludbreg. Nizom od pet pogodaka otvaraju utakmicu Balić Metličić te nešto kasnije stvaraju prednost od +6 (8:2). Serijom 5:0 spušta Ludbreg na minimalnu razliku (7:8) ali ne uspjeva uhvatiti priključak te Balić Metličić na predah odlazi s +3 (13:10). U nastavak ulaze s tri pogotka za redom i ponovno bježe na +5 (16:11), a nedugo nakon i na osam pogodaka prednosti (21:13). Pokušavali su rukometaši Ludbrega što više smanjiti ali nisu imali snage te susret završava pobjedom Balić Metličića 25:18. Ante Čavčić sa sedam pogodaka najefikasniji je kod Balić Metličića, a po pet pogodaka za Ludbreg upisali su Roko Vugrinec i Fran Frščić.

Sa sedam pogodaka prednosti slavio je Sisak nad Trogirom 26:19 (12:9). Sisak sjajno ulazi u susret stvorivši 3:0 odmah na početku ali vrlo brzo Trogir dolazi na minimalnu razliku pa onda i izjednačava (4:4). Međutim nisu iskoristili priliku i preuzeli vodstvo jer Sisak s četiri pogotka za redom vraća svoju prednost (9:5) i na predah odlazi s tri pogotka prednosti. U nastavku susreta smanjuju rukometaši Trogira na -2 ali Sisak ponovno diže prednost na +4 (16:12), da bi kasnije nizom od tri pogotka pobjegli na +6 (22:16) te držali tu prednost gotovo do kraja susreta. Rok Malin i Marko Perković upisali su po šest pogodaka za Sisak, dok je Dino Hrnjić s pet bio prvi u redovima Trogira, a slijedi ga Borna Kurolit s četiri.

Polufinalni susret Dugog Sela i Dubrave otvara Dugo Selo serijom 4:0. Ipak, toliku prednost nije uspjela zadržati te Dubrava u nekoliko minuta dolazi na pogodak zaostatka (5:6) no nije mogla izjednačiti ni preuzeti vodstvo. Sisak iskorištava priliku i odlazi na +3 (8:6) ali do predaha Dubrava ponovno postiže minimalan zaostatak (9:10). U samo nekoliko minuta nastavka susreta Dubrava po prvi puta preuzima vodstvo (12:11) ali uporno Dugo Selo nije im dalo da se ozbiljnije odvoje. Nizom od četiri pogotka za redom diže Dugo Selo prednost na +3 (19:16) što je bilo neuhvatljivo za Dubravu pa Dugo Selo slavi 21:19. Sa osam pogodaka Fabijan Grubišić najefikasniji je kod Dugog Sela, a Stipo Mandić sa šest kod Dubrave, dok ga prati Marin Lisac s pet.

Sa osam pogodaka prednosti pobijedio je Zagreb Bjelovar 22:14 (12:7) u drugom polufinalnom susretu. Iako su podjednako ušli u susret, Zagreb nakon nekoliko minuta postiže tri pogotka za redom čime odlaze na +4 (7:3), a nedugo nakon i na +5 koju su imali sve do kraja prvoga dijela. U nastavak susreta Zagreb ulazi serijom 3:0, da bi za par minuta podigao prednost na čak deset pogodaka razlike (18:8). Bjelovar pak s tri pogotka za redom spušta razliku na -7 (12:19) no Zagrebaši im ne dozvoljavaju da razliku ozbiljnije spuste te susret završavaju uvjerljivom pobjedom. S 11 postignutih pogodaka Mislav Trninić je bio sjajan kod Zagreba, dok je Mislav Obradović postigao tri za Bjelovar, a slijede ga Petar Lulić, Grgur Kočonda i Ivan Dozan koji su zabili po dva.

Prethodni članakPotez dana: Nikolina Zadravec (Podravka Vegeta)
Sljedeći članak43. Središnji seminar udruge trenera HRS-a – III